Fraudesimulatie

Inhouse training

Durf jij aan het roer te zitten tijdens een fraude onderzoek?

Bedrijfsfraude. Je moet er niet aan denken, maar nu word je er toch mee geconfronteerd én uitgedaagd om het op te lossen. Samen met vier collega-onderzoekers zit je, onder begeleiding van een analist van PwC, vast in een hypothetische fraudecrisis. De uitweg zit verscholen in de beschikbare data. Je wordt aangespoord relevante bronnen te interpreteren en gestructureerd vragen te stellen. Maar hoe maak je onder druk de juiste keuzes, los je het fraudegeval op én zorg je ervoor dat jouw bedrijf in de tussentijd draaiende blijft? Tijdens deze training ervaar je hoe je dit als fraudeonderzoeker voor elkaar krijgt in een uur.

loading-player

Playback of this video is not currently available

Tijdens het Fraude Film Festival 2018 participeerde ik in de “Fraudesimulatie” van PwC. Via een case werden de participanten meegenomen in het opzetten van een data gedreven forensische opdracht en de dilemma’s die daarbij een rol spelen. Het was een leerzame en leuke ervaring

- Willem Buijs (Audit Department Head bij ING)

   

loading-player

Playback of this video is not currently available

Bekijk deze video voor een sfeerimpressie van de training.

Fraudesporen zoeken door forensische data-analyse

Data-analyse is een onmisbaar onderdeel van het forensische fraudeonderzoek. Aan de hand van beschikbare data kunnen processen en transacties exact worden gereconstrueerd. Daarnaast kunnen scenario’s op schaal worden doorgelicht en uitgangspunten gevalideerd. Hiermee bespaar je als fraudeonderzoeker waardevolle tijd en onderzoekskosten. Wil jij met jouw team deze voordelen ervaren? Wij ontwikkelen deze training graag voor jouw team op maat. 

I experienced the pressure cooker session organized by PwC during the Fraud Film Festival. For one hour I was submerged in a contest to unravel a potential fraud case. Brainstorming about the possibilities and checking that with the available data: it was very educational and entertaining.

John Mooring (Anti-Fraud Officer bij Nationale-Nederlanden)

Tijdens deze training ga je

  • gestructureerd te denken;
  • onderzoekshypotheses opstellen en opsplitsen in doelscenario’s;
  • je eigen hypotheses continue in twijfel trekken;
  • scenario’s prioriteren gebaseerd op impact en waarschijnlijkheid;
  • uitgangspunten formuleren en valideren aan de hand van beschikbare data.

 

View more

Na afloop van de training

  • kun je gedegen afwegingen maken in een fraudeonderzoek;
  • heb je een goed beeld van de toegevoegde waarde van data-analyse in een onderzoek;
  • ben je bekend met de grondregels voor het succesvol toepassen van data-analyse in een onderzoek.

 

View more

Voor wie is deze training?

De training is relevant voor compliance officers, legal council, controllers, internal auditors en iedereen die te maken kan krijgen met een fraudeonderzoek.

View more

Interesse?

Heeft u interesse in deze training? Wij bespreken graag samen met u uw leerdoelen, de specifiek gewenste resultaten en casuïstiek.

De duur, datum en locatie van de training worden ook in overleg met u vastgesteld. Op basis van het voorgesprek maken wij een trainingsvoorstel voor u op maat.

Nieuwe regeling voor accountants (AA en RA) per 1 januari 2021

Deze training kunt u opnemen als leeractiviteit in uw PE-portfolio. Na afloop van de training ontvangt u van ons een deelnamebewijs met het aantal gevolgde lesuren van de training.

NB: overgangsregeling NBA voor accountants

Tot 30 juni 2021 heeft u de mogelijkheid om nog PE-uren (AA en RA) te ontvangen welke u kunt gebruiken voor uw PE-verplichting van 2020. Wij verstrekken u een certificaat van deelname ná afloop van de training. Indien u gebruikt maakt van de overgangsregeling en deze training registreert voor 2020, dan kunt u deze training niet gebruiken in uw PE-portfolio 2021.

PE-punten registercontrollers (RC)

Na afloop van de training ontvangt u van ons een deelnamebewijs met het aantal gevolgde lesuren van de training. U kunt dit zelf registreren op de website van de VRC.

Contact

PwC’s Academy

Onderdeel van/Part of, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 86 70

Volg ons