Design Thinking: Building real solutions for real problems

Gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus in Nederland, kunnen wij onze trainingen tot in ieder geval 1 juni niet langer klassikaal aanbieden. Wij bieden onze geplande trainingen daarom via virtual classroom aan. U kunt zich gewoon inschrijven. Mensen die zich al ingeschreven hebben, informeren wij per e-mail over de aanpak van hun training. Mocht u nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op via +31 (0)88 792 86 70.

Wij volgen de richtlijnen en adviezen van het RIVM binnen Nederland en zullen deelnemers van onze trainingen tijdig informeren wanneer de huidig geldende richtlijnen veranderen.

Maak kennis met Design Thinking en de skills die nodig zijn om dit in de praktijk toe te passen.

Veel innovatieve oplossingen, producten of platforms falen geregeld doordat zij niet matchen met de wensen van de eindgebruiker. Dit komt doordat het bouwen van de business case of oplossing vaak is gebaseerd op een interne aanname of visie van de organisatie en niet in lijn ligt met de wensen van de eindgebruiker. 

Design Thinking is een project-methode bestaande uit vijf stappen, veelal gebruikt in Sillicon Valley en binnen internationale consultants. Deze methode betrekt de eindgebruiker in elke stap van het ontwikkelproces en neemt daardoor onjuiste aannames weg. Door Design Thinking toe te passen krijg je een transparante kijk op de wensen van de klant en ben je in staat producten te ontwikkelen die het daadwerkelijke probleem oplossen en effectief kansen benutten.  

In plaats van het leren van een projectmanagementmethodiek of een technische vaardigheid, beschik je na afloop van deze training over de vaardigheid om op een oplossingsgerichte manier na te denken waarbij creativiteit de boventoon voert.

Schrijf u direct in!

Meer over deze training

Inhoud van de training

Tijdens de training ‘Design Thinking’ leer je hoe je in vijf iteratieve stappen onjuiste aannames wegneemt: Empathize (wie is je eindgebruiker), Define (wat is het probleem van de eindgebruiker), Ideate (hoe kunnen we dit oplossen), Prototype (hoe ziet de oplossing eruit) en Test (wat vindt de eindgebruiker van de oplossing).

We werken tijdens de sessie in tweetallen, zodat iedereen na afloop voor zijn of haar partner een app heeft ontwikkeld. Afgestemd op specifieke wensen en aan de hand van de stappen van Design Thinking. Tijdens het proces zijn de deelnemers voortdurend bezig om te achterhalen wat de ‘gebruiker’ wil en hoe dit op te lossen, om dit vervolgens weer te toetsen. Het is een continu spel waarbij creativiteit wordt gestuurd door eerlijke feedback. 

De stukken theorie worden direct gekoppeld met een oefening waarbij deelnemers opgedane kennis direct in de praktijk kunnen toepassen. Door te brainstormen en met interview oefeningen worden deelnemers geforceerd om kennis toe te passen, waarbij iedereen uit hun comfort zone wordt getrokken. 

Kortom, je leert in één dag hoe je voor zowel alledaagse als zakelijke vraagstukken een oplossing creëert, die niet enkel innovatief zijn maar ook volledig zijn gebaseerd op de wensen van je eindgebruiker!

View more

Na afloop van de training

  • ben je bekend met de Design Thinking theorie en methodiek;
  • begrijp je het nut van user-based development;
  • beschik je over de skills om elke Design Thinking stap optimaal toe te passen. Deze skills zijn interviewen, definiëren Problem statement, brainstormen, visualiseren van je idee, presenteren
  • weet je wat nodig is om Design Thinking binnen je eigen projecten toe te passen;
  • heb je aan jezelf bewezen dat je creatiever bent dan je dacht.

View more

Voor wie?

Deze training is relevant voor iedereen die creativiteit als een vaag begrip ziet en dit wilt concretiseren. De training is toegankelijk voor iedereen binnen elk bedrijf, onafhankelijk van leeftijd of functieniveau.

View more

Wie zijn de trainers?

Onze groep trainers bestaat uit een team van multidisciplinaire consultants uit verschillende teams binnen PwC. Ons team bestaat uit collega’s met een achtergrond in Artificial Intelligence en Data science, die Design Thinking dagelijks toepassen bij de klant én leer adviseurs die gespecialiseerd zijn in het overdragen en stimuleren van innovatieve werkmethoden en processen. Hierdoor is ons team in staat om zowel vanuit theoretisch als praktisch kader te spreken.

View more

Datum

14 mei 2020

Locatie

PwC Utrecht
Newtonlaan 205
3584 BH Utrecht

Kosten

De kosten van het bijwonen van deze training bedragen € 795,- (vrijgesteld van btw). Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal en afsluitende netwerkborrel.

Programma

08:45 - 09:00 uur  Ontvangst deelnemers
09:00 - 09.15 uur Introductie, bespreken leerdoelen
09:15 - 10:00 uur Design Thinking introductie: Why, What, How en de 5 stappen
10:15 - 10:30 uur Pauze
10:30 - 11:15 uur Stap 1: Je inleven in je klant - The interview game
11:15 - 12:00 uur Stap 2: Het definiëren van je klantvraag
12:00 - 12:30 uur  Lunch
12:45 - 13:30 uur Stap 3: Brainstorm 101
13:30 - 14:15 uur Stap 4 en 5: The feedback game
14:15 - 14:30 uur Pauze
14:30 - 15:00 uur In kaart brengen van jouw klant casussen of vraagstukken
15:00 - 16:30 uur Design Thinking in de praktijk: Jouw oplossing in 90 minuten
16:30 - 16:45 uur Afsluiting programma, vragen en evaluatie
16:45 uur Netwerkborrel

PE-uren voor accountants (AA en RA)

De opleidingen van the Academy voldoen aan de vereisten voor Permanente Educatie van de NBA. Door het volgen van deze training krijgen accountants (RA/AA) 7 PE-uren. U ontvangt binnen 4 weken na afloop van de training een certificaat van deelname.

PE-punten registercontrollers (RC)

Registercontrollers krijgen door het volgen van de training 7 PE-punten. U ontvangt binnen 4 weken na afloop van de training een certificaat van deelname.

Deelname

De inschrijvingstermijn sluit in principe twee weken voor de trainingsdatum. Na ontvangst van uw aanmelding sturen wij u een bevestiging met aanvullende informatie over de training. Het aantal plaatsen per training is beperkt, wij zien uw aanmelding dan ook graag zo spoedig mogelijk tegemoet. Indien u onverhoopt verhinderd bent, kunt u een collega in uw plaats laten komen. Wij verzoeken u dit per e-mail door te geven op pwc-academy@nl.pwc.com.

Contact

Magda Chrysoulis-Stegeman

Senior Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 86 70

Volg ons