Design Thinking: Building real solutions for real problems (live online training)

Maak kennis met Design Thinking en de skills die nodig zijn om dit in de praktijk toe te passen.

Veel innovatieve oplossingen, producten of platforms falen geregeld doordat zij niet matchen met de wensen van de eindgebruiker. Dit komt doordat het bouwen van de business case of oplossing vaak is gebaseerd op een interne aanname of visie van de organisatie en niet in lijn ligt met de wensen van de eindgebruiker.

Design Thinking is een projectmethode bestaande uit vijf stappen en betrekt de eindgebruiker in elke stap van het ontwikkelproces. Door Design Thinking toe te passen krijg je een transparante kijk op de wensen van de klant en ben je in staat producten te ontwikkelen die het daadwerkelijke probleem oplossen.

De complete training Design Thinking bestaat uit een crash course en drie losse advanced courses, welke afzonderlijk van elkaar via virtual classroom te volgen zijn. Wil je meerdere onderdelen volgen? Dan profiteer je van korting, wat bij de facturatie door ons wordt verrekend. Lees meer over deze kortingsregeling onderaan deze pagina.

Schrijf u direct in!

Meer over deze training

Crash course

Tijdens de Crash course leer je hoe je in vijf iteratieve stappen onjuiste aannames wegneemt bij het creëren van innovatieve oplossingen of businessmodellen: Wie is je eindgebruiker? (Empathize), wat is het probleem van de eindgebruiker (Define), hoe kunnen we dit oplossen (Ideate), hoe ziet de oplossing eruit (Prototype) en wat vindt de eindgebruiker van de oplossing? (Test). Na het theoriegedeelte ga je in tweetallen de methodiek direct toepassen door een app te ontwikkelen waarin je alledaagse problemen probeert op te lossen. Door de iteratieve stappen en het continu afstemmen met jouw partner/eindgebruiker, ontstaat er een samenwerking waarbij creativiteit wordt gestuurd door eerlijke feedback. 

Kortom, je leert hoe je voor zowel alledaagse als zakelijke vraagstukken een oplossing creëert, die niet enkel innovatief zijn maar ook volledig zijn gebaseerd op de wensen van je eindgebruiker!

Na afloop:

 • begrijp je het nut van user-based development;

 • beschik je over de skills om elke Design Thinking stap optimaal toe te passen. 

 • weet je wat nodig is om Design Thinking binnen je eigen projecten toe te passen.

View more

Advanced Course: Interview Skills

In de Design Thinking methode staan de behoeften en beweegredenen van je eindgebruiker op de eerste plaats en is daarmee jouw belangrijkste stakeholder. In deze Advanced Course leer je hoe je de behoeften en drijfveren van je eindgebruiker optimaal naar boven haalt. Aan de hand van theorie over gesprekstechnieken en de gamificatie van interviews kom je in een dagdeel meer te weten over de toepassing van user-based development in de praktijk en neem je de best practices mee om toe te passen op jouw organisatie en business cases.

Na afloop:

 • ben je bekend met praktische interviewtechnieken; 
 • kruip je gemakkelijker in de huid van je eindgebruiker door het gebruik van gamificatie; 
 • weet je wat nodig is om user-based development toe te passen binnen jouw organisatie.

View more

Advanced Course: Business Cases

Waar je in de crash course leert om alledaagse problematiek aan te pakken, heb je in de deze advanced course de mogelijkheid om zelf business cases of alledaagse vraagstukken van de werkvloer aan te dragen. Zodoende wordt het theoretische kader, de introductie aan de methodiek en de praktische impact in de Crash Course vertaald naar de praktijk.

Het doel van deze Advanced Course is om met nieuwe inzichten mogelijke oplossingen te creëren. Dit doe je door de tijd te nemen en te focussen op vraagstukken die in de zakelijke realiteit vaak niet de tijd en aandacht krijgen door het primaire proces van je eigen team of organisatie, maar daadwerkelijk wel impact hierop hebben. Denk aan het herontwerpen van het werkzaamheden waar je teamleden of jij zelf veel tijd in steken of de manier waarop meetings worden gehouden. Waar de processen en technologie om ons heen constant innoveren, worden meetings al decennialang op dezelfde wijze uitgevoerd. Door middel van de creatieve vrijheid en de focus op de waarde voor de eindgebruiker, kun je het bestaande proces herontwerpen en de waarde van het eindresultaat van traditionele taken verhogen.

Na afloop:

 • beschik je over de skills om bestaande taken en processen vanuit de eindgebruiker te innoveren; 
 • kijk je door een andere bril naar je alledaagse werk.

View more

Advanced Course: Brainstorm technieken & Visual Thinking

Elk mooie project of goede initiatieven komen voort uit goede ideeën. Maar wat is een goed idee? Of nog belangrijker: hoe krijg je goede ideeën? In deze advanced course leer je hoe je snel goede ideeën kunt genereren, door middel van co-creatie en visualisatie. 

Tijdens deze sessie ga je samen met je groepsgenoten op diverse cases brainstormtechnieken toepassen. Je komt erachter hoe je groepsgenoten jouw eigen gedachtegoed kunnen versterken en je leert het uiten van je ideeën op een visuele, tot de verbeelding sprekende manier. Door de juiste technieken op de juiste momenten toe te passen, kom je er achter hoe je je eigen creativiteit kunt sturen en kunt inzetten voor de juiste doelen.

Na afloop:

 • ben je bekend met diverse brainstormtechnieken en kun je dit toepassen;

 • heb je een besef opgebouwd wat brainstormen kan toevoegen;

 • je snap het basisconcept van Visual Thinking en kunt dit toepassen.

View more

Voor wie?

Deze training is relevant voor iedereen die creativiteit als een vaag begrip ziet en dit wilt concretiseren. De training is toegankelijk voor iedereen binnen elk bedrijf, onafhankelijk van leeftijd of functieniveau.

View more

Wie zijn de trainers?

Onze groep trainers bestaat uit een team van multidisciplinaire consultants uit verschillende teams binnen PwC. Ons team bestaat uit collega’s met een achtergrond in Artificial Intelligence en Data science, die Design Thinking dagelijks toepassen bij de klant én leer adviseurs die gespecialiseerd zijn in het overdragen en stimuleren van innovatieve werkmethoden en processen. Hierdoor is ons team in staat om zowel vanuit theoretisch als praktisch kader te spreken.

View more

Datum

 • Crash course (virtual classroom) - 8 juni 2020 (09.30 - 12.15 uur
 • Advanced Course: Interview Skills (virtual classroom) - 16 juni 2020 (10.00 - 12.45 uur)
 • Advanced Course: Business Cases (virtual classroom) - 30 juni 2020 (10.00 - 12.45 uur)
 • Advanced Course: Brainstorm technieken & Visual Thinking (virtual classroom) - 2 juli 2020 (10.00 - 12.45 uur)

Kosten

De kosten van het bijwonen van deze trainingen bedragen € 300,- per stuk (vrijgesteld van btw). Wanneer je meerdere onderdelen wilt volgen, ontvang je korting. Deze korting wordt verwerkt in de facturatie.

 • Kosten bij het volgen van 1 onderdeel: € 300,-
 • Kosten bij het volgen van 2 onderdelen: € 500,-
 • Kosten bij het volgen van 3 onderdelen: € 675,-
 • Kosten bij het volgen van alle 4 de onderdelen: € 800,-

Programma

Het programma wordt zsm bekend gemaakt.  

PE-uren voor accountants (AA en RA)

De opleidingen van PwC’s Academy voldoen aan de vereisten voor Permanente Educatie van de NBA. Door het volgen van deze training krijgen accountants (RA/AA) 3 PE-uren (per sessie). U ontvangt binnen 4 weken na afloop van de training een certificaat van deelname.

PE-punten registercontrollers (RC)

Registercontrollers krijgen door het volgen van de training 3 PE-punten (per sessie). U ontvangt binnen 4 weken na afloop van de training een certificaat van deelname.

Contact

Magda Chrysoulis-Stegeman

Magda Chrysoulis-Stegeman

Senior Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 86 70

Volg ons