Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Blockchain experience

Inhouse training

Een hype of de toekomst? Ervaar het nu zelf!

Blockchaintechnologie, wat is het en welke impact heeft het op uw organisatie?

Tijdens de training ‘Blockchain Experience’ ervaart u de potentie die deze technologie heeft. U bent net als uw mededeelnemers zelf een knooppunt en vormt gezamenlijk een netwerk dat een gedeeld ‘grootboek’ van transacties opstelt. Zo ervaart u hoe een blockchain tot stand komt en leert de basisprincipes van deze technologie.

Playback of this video is not currently available

Playback of this video is not currently available

Hoe gaan we te werk?

Om te begrijpen wat de echte impact en kracht is van deze technologie zullen we experimenteren. De Blockchain Experience is een interactieve sessie waarbij u in spelvorm de technologie ervaart. De ervaring is onderverdeeld in drie levels. Het eerste level omvat een introductie in de techniek en het ervaren hoe een gedistribueerd netwerk werkt. In het tweede level worden transacties geïntroduceerd, waarbij ook gekeken wordt naar blockchain karakteristieken zoals authenticatie, uniciteit en onveranderlijkheid. Ook wordt in deze ronde duidelijk hoe een netwerk overeenstemming (consensus) kan bereiken zonder dat vertrouwen noodzakelijk is. In het laatste level wordt ervaren hoe zogenoemde smart contracts binnen een dergelijk netwerk tot stand komen én functioneren. Onder leiding van onze blockchain-specialisten krijgt u gedurende de sessie meer theoretische kennis over blockchaintechnologie aangeboden.

Na afloop van de training:

  • kent u de basisprincipes van de blockchaintechnologie;
  • heeft u een methode gekregen om de eerste stappen te zetten om te identificeren hoe blockchaintechnologie kan worden toegepast in uw eigen organisatie.

Voor wie is deze training?

Deze training is relevant voor iedereen die wil begrijpen wat blockchain is om te kunnen beoordelen of het een toepassing kan hebben binnen de eigen organisatie.

Interesse?

Heeft u interesse in deze training? Wij bespreken graag samen met u uw leerdoelen, de specifiek gewenste resultaten en casuïstiek.

De duur, datum en locatie van de training worden ook in overleg met u vastgesteld. Op basis van het voorgesprek maken wij een trainingsvoorstel voor u op maat.

Permanente Educatie

PE-Portfolio accountants (AA en RA)

Deze training kunt u opnemen als leeractiviteit in uw PE-portfolio. Na afloop van de training ontvangt u van ons een deelnamebewijs met het aantal gevolgde lesuren van de training.

PE-punten registercontrollers (RC)

Na afloop van de training ontvangt u van ons een deelnamebewijs met het aantal gevolgde lesuren van de training. U kunt dit zelf registreren op de website van de VRC.

Contact

Magda Chrysoulis-Stegeman

Magda Chrysoulis-Stegeman

Senior Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 061 58 22

Volg ons