Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Permanente Educatie

Zo gaat u om met de nieuwe PE-systematiek

Vanaf 1 januari 2021 geldt het nieuwe PE-systeem voor alle leden van de NBA met een PE-verplichting. Dit betekent dat u vooraf zelf een plan met leerdoelen en PE-activiteiten maakt en u zelf reflecteert en rapporteert. 

Wilt u als finance team of corporate academy werken aan de ontwikkeling van uw team, waarmee u gezamenlijk invulling geeft aan het PE-portfolio? Samen met u kijken we waar uw team behoefte aan heeft en welke leerdoelen en activiteiten daarbij passen. Werk aan de skills van de financial van de toekomst én geef invulling aan de PE-verplichting van uw team!

Heeft uw organisatie behoefte aan extra informatie over wat de nieuwe PE-systematiek betekent? Vraag een vrijblijvende, live online PE-workshop aan (gratis) waarin wij uw organisatie informeren over deze nieuwe systematiek. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Playback of this video is not currently available

0:01:33

Nieuwe PE-systematiek

Wat betekent de nieuwe PE-systematiek voor u? Bekijk de video.

Extra informatie over de nieuwe PE-systematiek

Nieuwe PE-systematiek

Het oude PE-model van de NBA ging uit van 40 PE-uren die u per jaar moest besteden aan geaccrediteerde permanente educatie, zonder dat daarbij gekeken werd in hoeverre de opgedane kennis aansluit op uw kennisbehoefte. In het nieuwe PE-systeem bepaalt u wat voor u voldoende PE is en welke activiteiten het beste zijn om uw leer- en ontwikkeldoelen te behalen.

De Permanente Educatie voor registercontrollers en bestuurders en toezichthouders van woningcorporaties wijzigt niet. Na afloop van de training ontvangt u van ons een deelnamebewijs met het aantal gevolgde lesuren van de training.

Wilt u als corporate academy of finance team werken aan de permanente educatie? Neem contact met ons op voor een maatwerk oplossing.

Plan van aanpak

Verplichting vanuit het nieuwe systeem is dat ieder NBA lid met een PE-verplichting vóór 1 april 2021 een plan van aanpak op moet stellen, bestaande uit de vragen:

 1. Wat zijn uw werkzaamheden?
 2. Welke leerdoelen heeft u per werkzaamheid voor het komende jaar?
 3. Welke PE-activiteiten ga je doen om door u geformuleerde leerdoelen te halen?

Invulling van uw PE-portfolio

Voor de invulling kunt u de volgende vragen stellen:

 1. Gedrag: wat ga ik na de leeractiviteiten (anders) doen in mijn beroepspraktijk?
 2. Inhoud: waar gaat hetgeen ik wil leren over?
 3. Norm: hoe goed wil ik er in worden of welke groei wil ik doormaken?

Deadline PE-activiteiten

U heeft tot 31 december 2021 om aan uw leerdoelen te werken. Als u alle leeractiviteiten heeft afgerond, is het tijd om terug te blikken op wat u heeft gedaan en wat u hiervan heeft geleerd. Rond deze reflectie in uw NBA PE-portfolio af vóór 31 januari om te voldoen aan uw PE-verplichting.

Het is belangrijk voor de invulling van uw dossier om bewijs van voldoen aan de activiteit te verzamelen en bewaren. Denk hierbij aan een bewijs van deelname, een factuur, een bevestigingsmail of bijvoorbeeld een terugkoppeling van een leidinggevende.

Wij helpen u met het bereiken van uw leerdoelen. Hoe? In onderstaand overzicht vindt u een breed aanbod aan trainingen, die u kunt matchen met uw leerdoelen.

Waarom trainingen van PwC’s Academy?

 • PwC traint ook de eigen accountant: u kunt rekenen op kwaliteit en vakkennis.
 • De Financial of the Future staat bij ons centraal: verbreed uw kennis voor uw huidige én uw toekomstige functie.
 • Ontmoet andere accountants (binnen of buiten uw organisatie) en leer van elkaar.
 • Onze trainingen dienen het gemak, zelfstudie vraagt om meer eigen discipline.
 • U gaat tijdens de training aan de slag met het toepassen van kennis en vaardigheden. Zo kunt u dit direct gebruiken in uw werkpraktijk.

Contact

Magda Chrysoulis-Stegeman

Magda Chrysoulis-Stegeman

Senior Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 061 58 22

Volg ons