Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Finding your inner compass

Finding your inner compass – L&D Round Table 14 november 2019

In hoeverre is het thema wellbeing al onderdeel van onze dagelijkse werkzaamheden? En wat doen organisaties om dit thema over te brengen op hun werknemers? Gezondere werknemers presteren beter, kosten minder en veroorzaken minder organisatorische risico’s. Door het welzijn van werknemers te verbeteren worden bedrijven productiever én winstgevender.

PwC heeft wellbeing hoog op de agenda staan en zet hiervoor verschillende acties in voor haar personeel. In 2017 heeft PwC Global dan ook de ambitie uitgesproken om in 2020 ‘the leading company for wellbeing’ te willen zijn.

Maar wat is wellbeing eigenlijk en hoe bereik je de ultieme staat van wellbeing? Een belangrijke theorie hierin is het PERMA + V model, waarbij de focus ligt op Positive emotions, Engagement,Relationships, Meaning, Accomplishment/achievement en Vitality. Waarbij onze wellbeing voor 50% wordt bepaald door DNA, 10% door Circumstances en 40% door Intentional Activity.

Finding your inner compass
Finding your inner compass

Tijdens de Ronde Tafel van 14 november 2019 spraken L&D professionals met elkaar over de mate waarin wellbeing een onderdeel is van de organisatie waarvoor zij werken en wat hierin de rol van een L&D afdeling is. Discussies ontstonden op vragen hoe wellbeing meer kan gaan leven op de werkvloer, in welke mate je als L&D professional aandacht kan besteden aan het welzijn van medewerkers en hoe je daar vervolgens mee om gaat. Hoe geef je medewerkers het gevoel dat zij ook van waarde zijn op andere vlakken dan de functie waarin zij werken en hoe zorg je ervoor dat medewerkers hun eigen mate van wellbeing ook belangrijk gaan vinden?

Neem contact met ons op als u als Learning & Development professional meer wilt weten over wat wij bij PwC aan wellbeing doen en hoe wij uw organisatie kunnen helpen.

Contact

Anouk Bijleveld

Anouk Bijleveld

Senior Manager, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)65 777 94 08

Volg ons