Zorgactualiteiten

Goed voorbereid met onze jaarlijkse “APK” training voor de zorg. 

Natuurlijk wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de zorg en welke effecten die hebben op uw organisatie en de jaarrekening 2019. Wij kijken graag weer met u vooruit naar de jaarrekening 2019 vanuit de brede actualiteit.

Tijdens deze training wordt u geïnformeerd over de belangrijkste actuele ontwikkelingen in de zorg op het gebied van jaarverslaggeving en fiscaliteit. Hierin is er onder meer aandacht voor de belangrijkste sectorontwikkelingen en de gevolgen voor de jaarrekening, nieuwe CAO's en de verwerking daarvan in de jaarrekening, fraude en updates over WNT en Horizontaal toezicht. In de middag staan de gevolgen van digitalisering voor uw organisatie en processen centraal. In verschillende interactieve sessies wordt door in de gezondheidszorg gespecialiseerde trainers de vertaling gemaakt naar uw praktijksituatie. 

Bovendien is er gedurende de training voldoende tijd om met de trainers en andere deelnemers te discussiëren over de mogelijke gevolgen van de ontwikkelingen voor uw werkzaamheden en uw organisatie.

Deze training gaat onder meer in op:

 • wijzigingen in de jaarverslaggevingsregels voor zorginstellingen;
 • actuele ontwikkelingen in de fiscaliteit;
 • actuele ontwikkelingen rondom IT.

Na afloop van deze training:

 • kent u de meest relevante wijzigingen in de jaarverslaggevingsregels voor zorginstellingen;
 • heeft u inzicht in de relevante actuele ontwikkelingen in de fiscaliteit en de mogelijke gevolgen hiervan;
 • bent u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen rondom IT en welke invloed dit heeft op uw bedrijfsvoering.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor controllers, HEAD’s, financieel directeuren, administrateurs en medewerkers planning control van zorginstellingen en een ieder die betrokken is bij het opstellen van jaarrekeningen van zorginstellingen.

Trainers

De trainers zijn vak- en sectorspecialisten uit de brede sectorgroep gezondheidszorg van PwC.

Data & locaties

16 januari 2020 PwC Zwolle
23 januari 2020 PwC Rotterdam
27 januari 2020 PwC Eindhoven

Kosten

De kosten van het bijwonen van deze training bedragen € 675,- (vrijgesteld van btw). Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal, lunch en afsluitende netwerkborrel. Meer informatie over onze speciale kortingsregeling vindt u hier.

Programma

08.30 – 09.00 Ontvangst
09.00 – 09.15 Introductie, voorstellen en afstemmen verwachtingen
09.15 – 10.30

Jaarrekeningactualiteiten, met onder meer aandacht voor:

 • Sectorontwikkelingen
 • Nieuwe CAO’s en verwerking in de jaarrekening
 • Update WNT
 • Update Horizontaal Toezicht
 • Fraude
10.30 – 10.45 Koffiepauze
10.45 – 12.00 Vervolg jaarrekeningactualiteiten
12.00 – 12.45 Lunch
12.45 – 14.45 De effecten van digitalisering
14.45 – 15.00 Koffiepauze
15.00 – 16.00 Update fiscaliteiten
16.00 – 16.15 Evaluatie en afsluiting
16.15 Netwerkborrel

PE-uren accountants (AA en RA)

De opleidingen van the Academy voldoen aan de vereisten voor Permanente Educatie van de NBA. Door het volgen van deze training krijgen accountants (AA en RA) 6 PE-uren/-punten. U ontvangt binnen 4 weken na afloop van de training een certificaat van deelname.

PE-punten registercontrollers (RC’s)

Registercontrollers krijgen door het volgen van deze training 6 PE-uren/-punten. U ontvangt binnen 4 weken na afloop van de training een certificaat van deelname.

De PE-uren/-punten zijn vastgesteld naar aanleiding van een programma tot 16:15 uur. Mocht het programma korter worden, dan kunnen we niet de 6 PE-uren/-punten geven.

De inschrijvingstermijn sluit in principe twee weken voor de trainingsdatum. Na ontvangst van uw aanmelding sturen wij u een bevestiging met aanvullende informatie over de training. Het aantal plaatsen per training is beperkt, wij zien uw aanmelding dan ook graag zo spoedig mogelijk tegemoet. Indien u onverhoopt verhinderd bent, kunt u een collega in uw plaats laten komen. Wij verzoeken u dit per e-mail door te geven op pwc-academy@nl.pwc.com.

Contact

PwC Academy

Part of, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 86 70

Volg ons