Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Privégebruik

Aan het eind van elk jaar dient u de btw-correctie voor het privégebruik te berekenen en in de aangifte te verwerken. In de publicatie ‘‘Privégebruik – Inzicht in uw btw-correctie’ zetten wij de correcties die zijn opgenomen in de btw wet- en regelgeving voor u op een rij. Daarnaast lichten wij een aantal afwijkende standpunten toe.

De verschillende correcties zijn op hoofdlijnen beschreven waardoor u een goed overzicht krijgt van de huidige stand van zaken. De volgende correcties komen aan bod: verbod op aftrek van horeca-btw, Besluit uitsluiting aftrek omzetbelasting 1968, btw-heffing over fictieve prestaties waaronder privégebruik van de auto van de zaak en privégebruik van zakelijk geëtiketteerde onroerende zaken.

In de praktijk vormt de btw-correctie voor het privégebruik van de auto van de zaak meestal het grootste financiële belang. Wij besteden in deze publicatie daarom extra aandacht aan deze correctie.

Deze publicatie bevat geen uitputtend overzicht van alle relevante regels en jurisprudentie.

Wilt u na het lezen van deze publicatie meer informatie over deze btwcorrecties en de mogelijkheden voor uw onderneming? Neemt u dan contact op met uw PwC btw-adviseur.

Privegebruik

Contact

Knowledge Centre

Rotterdam

Tel: +31 (0)88 792 43 51

Volg ons