Digitalisering en robotisering vragen om employagility

De toekomst van de arbeidsmarkt in de zakelijk en financiële dienstverlening

Binnen de zakelijke en financiële dienstverlening horen wij geregeld discussies over de toekomst van werk en de arbeidsmarkt in de betreffende sectoren. Men vraagt zich onder meer af wat trends als digitalisering en robotisering voor hun eigen sector betekenen.

Impact van digitalisering

De gevolgen van die technologische veranderingen staan niet op zichzelf, want er gebeurt veel rondom banen, werk en werknemer. Hoe bijvoorbeeld om te gaan met de werknemer van tegenwoordig die om steeds meer flexibiliteit vraagt? En hoe vorm te geven aan de toenemende eigen behoefte aan flexibiliteit, zoals het op projectbasis willen inzetten van medewerkers?

Employagility

Als we alle ontwikkelingen – met digitalisering en robotisering in de hoofdrol – tezamen bekijken, dan is er één woord dat voor zowel werkgevers als werknemers samenvat wat ervoor nodig is om te floreren op de arbeidsmarkt van 2025, en in feite ook al op de arbeidsmarkt van vandaag: employagility.

Digitalisering en robotisering vragen om employagility

Naast dit vermogen van werkgevers en werknemers om snel te reageren op veranderingen om zo hun toegevoegde waarde te kunnen blijven leveren, gaat het rapport in op de verandering van vereisten met oog op opleidingsniveau, hoe een werkgever aantrekkelijk blijft voor werknemers en de steeds strategischere rol van HR.

Geïnteresseerd in dit onderwerp? Download dan de publicatie of neem contact met ons op

Contact

Martin Bond

Martin Bond

Assurance Partner en Regioleider Noordwest , PwC Netherlands

Tel: +31 (0)62 054 96 10

Volg ons