‘Digitale Transformatie van Belastingdiensten’ door PwC en Microsoft

15/02/18

Als burgers in een wereldeconomie eisen we een betere, transparante en meer toegankelijke betrokkenheid met mensen, bedrijven en overheidsinstanties in ruil voor producten, diensten en ervaringen.

Onze verwachtingen ten aanzien van dienstverlening worden constant gevoed door de dagelijkse ervaringen die we hebben met technologie. Of het nu gaat om winkelen, reizen, bankieren, nieuws, gaming of sociale media, digitale transformatie omarmt ons met een toenemend tempo. Het brengt ongekende volumes aan waardevolle data en inzichten met zich mee, met als gevolg dat veel nieuwe kansen ontstaan.  

Als het gaat om het genereren, verzamelen en managen van de inkomsten die elk land nodig heeft om in staat te zijn te groeien en om succesvol te zijn is het belangrijk om de vraag te stellen hoe belastingdiensten zich aanpassen om te kunnen voldoen aan de hoge verwachtingen van bedrijven, overheden en potentiële investeerders. Welke belastingdiensten omarmen digitale tax technologieën en zien kansen ontstaan – gecreëerd door nieuwe inzichten – uit belasting- en omzetinformatie?

Om in staat te zijn de bovenstaande (en aanvullende) vragen te kunnen beantwoorden, hebben fiscale experts van Microsoft en PwC samengewerkt om een ​​reeks nieuwe publicaties te schrijven die laten zien hoe belastingdiensten de uitdagingen van digitale transformatie tackelen om de ambitie van economische groei te kunnen realiseren. Hoe kan technologie positieve verandering versnellen en hoe moet de weg naar succes gerealiseerd worden?

'Tax administrations around the globe will become more data intelligent which will increase their effectiveness and efficiency. It will lead to more predictability and less costs of compliance for taxpayers and tax administrations alike.'

Eelco van der Enden

Ontdek onze Thought Leadership serie 'Digitale Transformatie van Belastingdiensten'

Onze publicaties zijn bedoeld als katalysatoren voor een constructief en toekomstgericht debat met belastingdiensten, regeringen, parlementen, bedrijven en supranationale (zoals de EU en de World Trade Organization) en niet-gouvernementele organisaties. Hierin tref je aan hoe belastingstelsels kunnen worden geoptimaliseerd, met de gemeenschappelijke doelstelling om de compliance kosten te verminderen en de tevredenheid van de belastingbetaler te verbeteren.

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}

Contact

Eelco van der Enden

Eelco van der Enden

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 51 38

Kuralay Baisalbayeva

Kuralay Baisalbayeva

Manager, PwC Netherlands

Tel: +31 88 792 69 28

Fieke van der Vlist

Fieke van der Vlist

Director, PwC Netherlands

Tel: +31 88 792 74 56

Volg ons