Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Digital factories 2020 - Shaping the future of manufacturing

Digitalisering verandert het beeld van de productiebedrijven radicaal. Digitale fabrieken veranderen de maakindustrie omdat bedrijven innovatieve technologie implementeren en naar werknemers op zoek zijn met fundamenteel andere soorten competenties. Deze nieuwe digitale fabrieken worden in het hart van Europa opgezet om customized producten en systemen te ontwikkelen.

Toonaangevende maakbedrijven implementeren verschillende belangrijke technologieën om zo de productie te digitaliseren, evenals hun volledige supply chain. Deze omvatten o.a. data-analytics oplossingen, end-to-end, real-time planning en connectiviteit, autonome systemen en digitale verbinding. Deze technologieën zorgen voor aanzienlijke efficiëntievoordelen en stellen bedrijven in staat customized producten te produceren. De volledige impact van digitalisering wordt echter pas gerealiseerd wanneer bedrijven in realtime met hun belangrijkste leveranciers en kritische klanten zijn verbonden.

Uit ons onderzoek blijkt dat toonaangevende industriële bedrijven voorbij het punt van proefprojecten zijn en investeren in de uitrol van digitale oplossingen. In dit rapport geven we een overzicht van hoe ver de industriële bedrijven zijn met de implementie en welke uitdagingen zij tegenkomen.

Contact

Bas Weber

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 037 60 45

Volg ons