AnaCredit Benchmark Onderzoek

Het betreden van een nieuwe wereld voor rapportageverplichtingen

AnaCredit is slechts het begin van een nieuw tijdperk voor rapportageverplichtingen: Statistische rapportageverplichtingen zullen steeds gedetailleerder worden na EBC's langetermijndoelstelling 'verzamel gegevens slechts een keer' en rekening houdend met ESCB's initiatieven zoals de 'Banks integrated reporting dictionary' project "BIRD". Deze ontwikkelingen zijn van groot belang voor de gehele financiële sector in Europa. Daarom hebben we een Europees benchmarkonderzoek gedaan naar de impact van AnaCredit op bestaande processen en systemen, alsmede de kosten en de belangrijkste uitdagingen binnen de financiële instellingen.

Uitkomsten

De belangrijkste uitkomsten van ons onderzoek kunnen als volgt worden samengevat:

  1. Beschikbaarheid van gegevens is de nummer een uitdaging van AnaCredit, maar de meeste banken zijn ervan overtuigd dat ze deze uitdaging op den duur aan kunnen.
  2. AnaCredit is duur: afhankelijk van de complexiteit van een bank, variëren de implementatiekosten van minder dan € 1 miljoen tot meer dan € 6 miljoen.
  3. De kwaliteit van de data van de meeste attributen voldoet aan de norm. Echter, de kwaliteit van de klant financiële indicator en aanverwante data is zeer onzeker.

Contact

Eugénie Krijnsen

Industrie Leader Financial Sector, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 36 98

Anthony Kruizinga

Partner, Risk & Regulation lead, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)61 308 76 37

Volg ons