Agnes Koops-Aukes nieuwe voorzitter raad van bestuur PwC Nederland

AMSTERDAM - Agnes Koops-Aukes is benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van PwC Nederland. Zij volgt met ingang van 1 juli Ad van Gils op. Koops-Aukes is momenteel voorzitter van de accountantspraktijk van PwC. Het bestuur bestaat verder uit Janet Visbeen, Maarten van de Pol, Veronique Roos-Emonds en Wytse van der Molen.

Met de benoeming van Koops-Aukes staat er iemand aan het hoofd die “het juiste profiel heeft om met al haar ervaring, openheid en verbindend vermogen PwC te laten doorgroeien naar een organisatie die verder bijdraagt aan maatschappelijk vertrouwen en creëren van oplossingen voor de grote uitdagingen van vandaag”, zegt Chris Buijink, voorzitter van de raad van commissarissen van PwC. “We hebben alle vertrouwen in Agnes en haar team.”

Koops-Aukes (52) is in 1992 begonnen bij PwC. Zij heeft meerdere rollen en functies bekleed alvorens ze in 2013 toetrad tot het bestuur van de accountantspraktijk van PwC. In 2018 werd Koops-Aukes voorzitter van de accountantspraktijk van PwC en nam ze plaats in de raad van bestuur.   

“Ik vind het een enorme eer de rol van voorzitter op me te mogen nemen, en dank mijn collega’s en de raad van commissarissen voor het door hen gegeven vertrouwen. De uitdagingen waar wij als maatschappij voor staan zijn niet eenvoudig. Ik kijk er naar uit om samen met al mijn PwC-collega’s een verdere bijdrage te leveren”, zegt Koops-Aukes.

Op 30 juni neemt de huidige raad van bestuur afscheid. Ad van Gils heeft aangegeven zijn voorzittersrol graag over te willen dragen aan de volgende generatie, na negen jaar zitting te hebben gehad in de raad van bestuur waarvan de laatste vier jaar als voorzitter. Buijink: “Namens de raad van commissarissen wil ik Ad en zijn team zeer hartelijk bedanken voor alle inspanningen die zij in de afgelopen jaren hebben gedaan voor PwC. Zij hebben PwC sterker en succesvoller gemaakt.” 

Raad van bestuur PwC Nederland per 1 juli 2022:

  • Agnes Koops-Aukes - voorzitter
  • Maarten van de Pol - CFO/COO
  • Janet Visbeen - verantwoordelijk voor de belastingadviespraktijk 
  • Veronique Roos-Emonds - verantwoordelijk voor de adviespraktijk 
  • Wytse van der Molen - verantwoordelijk voor de accountantspraktijk 

Agnes Koops-Aukes nieuwe voorzitter raad van bestuur PwC Nederland

Contact

Thomas Galestien

Woordvoerder, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)64 242 51 45

Monique de Jong

Persvoorlichter, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)64 329 88 53

Femke Alsemgeest

Persvoorlichter, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)63 987 52 26

Volg ons