Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Waarom doet PwC dit?

PwC wil bijdragen aan het vertrouwen in de maatschappij en het oplossen van belangrijke problemen. Vanuit deze ‘purpose’ zien we het vergroten van de maatschappelijke impact van social enterprises als een belangrijk thema.  

Daarom zetten we op verschillende manieren onze kennis en ervaring in:

  • In 2014 hebben we het Social Impact Lab gelanceerd.
  • We zijn medeoprichters van Social Enterprise NL en Ashoka.
  • We ondersteunen social enterprises met pro-bonoprojecten.
  • Samen met Nyenrode University doen we onderzoek naar de financiering, rechtspositie en succesfactoren van social enterprises.
  • We organiseren masterclasses over sociaal ondernemerschap, zoals een impactmeting van jouw social enterprise.

Ad van Gils, voorzitter Raad van Bestuur van PwC en juryvoorzitter:

‘Wij zetten ons in voor sociale ondernemingen omdat wij ervan overtuigd zijn dat zij de toekomst zijn en omdat zij bij hun ontwikkeling nog wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De winnaars van de challenge hebben met elkaar gemeen dat ze een slim concept hebben ontwikkeld dat wezenlijk bijdraagt aan het oplossen van belangrijke problemen. Ze appelleren daarmee rechtstreeks aan onze purpose. We kunnen veel van hen leren en kijken uit naar de samenwerking.’

Onze initiatieven voor de social enterprise sector zijn onderdeel van ons Corporate Responsibility (CR) beleid. CR betekent voor ons dat we maatschappelijke impact willen maken en willen bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Daarom is het een integraal onderdeel van onze strategie. We ontwikkelingen initiatieven binnen onze vier focusgebieden: environmental stewardship, community engagement, responsible business, en diversity & inclusion.

Lees meer over ons Corporate Responsibility beleid.

Contact

Mouna Cheppih

Senior Associate, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 46 44

Volg ons