Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Winnaar 2015

IJ-prijs winnaar Stutterheim nog lang niet uitgedanst

Het verhaal van IJ-Prijs winnaar Duncan Stutterheim leest als jongensboek. Hij ging van Amsterdam Noord de wereld in om feesten te geven en vestigde de naam van Amsterdam als dancehoofdstad. Met zijn bedrijf ID&T was hij bedenker van feesten als Sensation White en Mysteryland. Maar voor de IJ-prijs is goed en slim ondernemen niet genoeg, zei burgemeester Eberhard van der Laan tijdens de uitreiking 19 november in Felix Meritis.

Stutterheim is dan ook meer dan een dancepionier. Zo is hij medeoprichter van Embrace Emma, een fondsenwerver die geld inzamelt voor het Emma Kinderziekenhuis. Hij is één van de investeerders die de voormalige Shelltoren Overhoeks omtoveren tot creatieve hub voor de muziekindustrie. Daarin komt ook zijn A'DAM Music School, waarmee hij muziekonderwijs mogelijk maakt voor kinderen met een achterstandssituatie.

In zijn bewogen speech, waarin hij stil stond bij de tijd waarin wij nu leven, bevestigde hij dit nog maar eens. Hij sprak zijn zorgen uit over polarisatie en de armoedekloof. 'Hoe leg ik dit mijn kinderen uit.' Samen met zijn vrouw reisde hij naar Lesbos. Met oud-collega's van ID&T is het project Lesvos Winterproof opgezet om vluchtelingen te helpen. Het geldbedrag van de IJ-prijs gaat naar zijn muziekschool en daarnaast verdubbelt hij het bedrag om samen met bevriende ondernemers opvang voor vluchtelingen in Amsterdam te organiseren.

'Ik gun iedereen zijn tijd achter de geraniums', aldus de burgemeester. Stutterheim verkocht onlangs ID&T. Maar de 43-jarige (sociaal) ondernemer, kind van Noord, is gelukkig nog lang niet uitgedanst.

Contact

Thomas Galestien

Woordvoerder

Tel: +31 (0)64 242 51 45

Volg ons