Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Winnaar 2011

TomTom

Oprichters: Pieter Geelen, Harold Goddijn, Corinne Goddijn-Vigreux en Peter-Frans Pauwels

‘TomTom is hét toonbeeld van ondernemerschap en een vaandeldrager van de creatieve industrie’, aldus burgemeester Van der Laan, tijdens de IJ-prijs uitreiking 2011. Een segment waarin de stad Amsterdam groeiambities heeft. De oprichters (Pieter Geelen, Harold Goddijn, Corinne Goddijn-Vigreux en Peter-Frans Pauwels) hebben een toonaangevend bedrijf opgebouwd met wereldwijde impact en zij hebben blijvend gekozen voor Amsterdam als vestigingsplaats.

Pieter Geelen nam de genodigden in een openhartig betoog mee langs de razendsnelle ontwikkeling van het grootste Europese bedrijf voor navigatiesystemen. Geelen: ‘Op 1 november 1991 zag de wereld er anders uit dan nu. Niemand had een mobiele telefoon, het world wide web was nog niet uitgevonden, en wij begonnen een softwarebedrijfje op een industrieterrein in Hoofddorp.’ Met het eerste succes verhuisde TomTom meteen naar de Amsterdamse binnenstad. Toen in 2001 meer accurate GPS-informatie toegankelijk werd voor civiele doeleinden, maakte TomTom de sprong voorwaarts met de innovatieve producten en diensten die men nu wereldwijd kent.

Anita Nijboer, jurylid en vestigingsleider van PwC-kantoor Amsterdam, wees erop hoe veelzeggend de positionering van het TomTom-hoofdkantoor aan het IJ is: ‘Net zoals ooit vanuit Amsterdam schepen naar verre bestemmingen navigeerden, navigeren de oprichters van TomTom hun onderneming vanuit Amsterdam naar de 42 landen waarin ze nu actief zijn.’

TomTom-CEO Harold Goddijn onderstreepte dat Amsterdam, met zijn geschiedenis van ondernemingszin en innovaties, de voorwaarden heeft gecreëerd waarin TomTom succesvol kon worden. Het geldbedrag stelt TomTom ter beschikking aan de organisatie van de Amsterdam Marathon, om de participatie van kinderen aan het hardloopevenement te bevorderen.
 

Contact

Thomas Galestien

Woordvoerder

Tel: +31 (0)64 242 51 45

Volg ons