Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Winnaar 2010

Bas Verhart

mede-oprichter van creatief festival PICNIC

'Bas Verhart weerspiegelt met PICNIC het wezen van Amsterdam en de Amsterdammers: een aansprekende mix van ondernemers en creatieven’ aldus burgemeester Van der Laan tijdens de IJ-prijs uitreiking 2010. Hij benadrukte dat Verhart zich vanuit zijn ondernemerschap inzet voor ideeën die een breder belang dienen. Zo is hij lid van het Innovatieplatform, dat werkt aan een duurzaam en innovatief Nederland, en is hij een van de trekkers van THNK, een Amsterdamse topopleiding voor talent uit de creatieve sector

Het geldbedrag investeert Verhart in zijn plan ‘Design the city’, zodat het ten minste vertienvoudigt. Vanuit de methode design thinking, een creatieve manier om problemen op te lossen, wil Verhart vraagstukken in de stad aanpakken. De vraagstukken worden verzameld bij burgers waarna in creatieve sessies naar oplossingen wordt gezocht met onder andere topmensen uit de creatieve industrie, studenten van de hogeschool en de universiteiten, en jeugd uit achterstandswijken.

Anita Nijboer, jurylid en vestigingsleider van PwC-kantoor Amsterdam, wees in haar toespraak op het enthousiasme van Verhart en op zijn vermogen om out-of-the-box te denken.

Contact

Thomas Galestien

Woordvoerder

Tel: +31 (0)64 242 51 45

Volg ons