Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Winnaar 2007

Pauline Kruseman

Oud-directeur Amsterdams Historisch Museum

Pauline Kruseman was van 1991 tot 2009 directeur van het Amsterdams Historisch Museum. Ze kreeg de IJ-prijs omdat ze het Amsterdams Historisch Museum tot een bruisend museum voor een breed publiek gemaakt heeft. Het museum maakt spraakmakende tentoonstellingen en geniet bekendheid voor zijn vernieuwende educatieve programma’s, waarbij nieuwe doelgroepen bereikt worden.

Het Amsterdams Historisch Museum trekt een breed publiek en staat midden in de samenleving. Pauline Kruseman verklaart het succes: “Met onze tentoonstellingen en educatieve programma’s proberen we steeds verschillende groepen bezoekers aan te spreken. De manier waarop we de geschiedenis van Amsterdam overdragen, stemmen we steeds af op de belevingswereld van deze groepen.

Het Amsterdams Historisch Museum wil recht doen aan de diversiteit van de stadsbewoners en werkt daarom ook mee aan de inburgeringprogramma’s vanuit de visie dat inburgeren meer is dan een taal leren. Nieuwe Amsterdammers moeten het gevoel krijgen dat Amsterdam ook hun stad is. Kennis van de geschiedenis van Amsterdam helpt daarbij. Daarom hebben we voor nieuwkomers verschillende programma’s ontwikkeld.”

Met het geld van de IJ-prijs heeft Kruseman dan ook een Educatie Fonds voor projecten opgezet voor de Wezenkastjes, gelegen aan de binnenplaats bij het museumcafé. “Omdat ik het heel belangrijk vind dat jongeren en nieuwe Amsterdammers de mogelijkheid krijgen om hun verbondenheid met de stad te verbeelden en de Wezenkastjes bieden daarvoor een prachtig platform.

Contact

Thomas Galestien

Woordvoerder

Tel: +31 (0)64 242 51 45

Volg ons