Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Winnaar 2005

Rahma El Mouden

Directeur MAS Dienstverleners

Rahma el Mouden is sinds 1997 directeur van, het door haar opgerichte, succesvolle schoonmaakbedrijf MAS Dienstverleners. Dit krijgt ze voor elkaar door haar bedrijfsdoelstellingen consequent te verbinden aan de groeikansen van haar medewerkers.

Rahma el Mouden kreeg de prijs voor het ijzersterke personeelsbeleid bij haar schoonmaakbedrijf MAS Dienstverleners. Het motto van MAS: ‘De klant is koning, onze medewerkers zijn de keizers.’ Tevreden medewerkers, betekenen tevreden klanten, is de filosofie. Daarom wil MAS de best mogelijke werkgever zijn. De medewerkers, het merendeel is allochtoon, kunnen taalcursussen en allerlei opleidingen volgen en krijgen alle kans om door te groeien in het bedrijf.

Het geldbedrag dat aan de IJ-prijs verbonden is, gaf El Mouden aan Nisa for Nisa, een Amsterdamse vrijwilligersorganisatie die activiteiten organiseert voor Marokkaanse vrouwen. Ze richtte onder andere ook SponN op (Stichting participatie en ontwikkeling nieuwe Nederlanders) die 25 allochtone jongeren bij hun opleiding gaan begeleiden en die hun uitgebreide netwerk zullen gebruiken om banen voor hen te zoeken

El Mouden werd in 1999 Zwarte Zakenvrouw van het Jaar. Ze kreeg een onderscheiding van de Marokkaanse koning en koningin Beatrix kwam op werkbezoek. In 2005 won ze ook de Hoogvlieger, een nationale prijs voor lerende organisaties.

Contact

Thomas Galestien

Woordvoerder

Tel: +31 (0)64 242 51 45

Volg ons