Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Winnaar 2003

Jack Cohen

Oud-directeur NV Zeedijk

Jack Cohen was van 1985 tot en met2007 directeur van de NV Zeedijk. De NV Zeedijk heeft de in de jaren zeventig en tachtig totaal verloederde Zeedijk er weer bovenop geholpen. Jack Cohen kreeg de IJ-prijs voor zijn inzet voor de Zeedijk en voor zijn initiatieven voor betaalbare bedrijfs- en woonruimte in de Amsterdamse binnenstad.

In 1985 werd begonnen met het opknappen van de Zeedijk. Dat was broodnodig. Drugshandel en -gebruik regeerden de Zeedijk, die in heel Nederland bekend stond als no go area. Veel bewoners waren gevlucht en de ene na de andere buurtwinkel had het loodje gelegd. Cohen: “De gemeente beloofde al jaren verbetering, maar kreeg het niet voor elkaar. Daarom besloot men samen te gaan werken met het bedrijfsleven.” De NV Zeedijk kocht zo veel mogelijk panden op, renoveerde ze en zorgde ervoor dat er bonafide ondernemers en huurders in kwamen. Het werkte, want op de Zeedijk is het weer leuk, met  goede woningen, veel kleine winkels, gezellige restaurants en cafés.

De NV Zeedijk houdt zich wat de Zeedijk betreft inmiddels vooral bezig met onderhoud en beheer, maar heeft zijn actieradius uitgebreid naar projecten in de omgeving van de Zeedijk.

Contact

Thomas Galestien

Woordvoerder

Tel: +31 (0)64 242 51 45

Volg ons