Skip to content Skip to footer
Search

Loading Results

Winnaar 1999

Fred Minken

Oud-directeur Amsterdam RAI

Fred Minken was 18 jaar directeur van de RAI Group. Fred Minken kreeg de IJ-prijs omdat hij de RAI heeft vernieuwd en uitgebreid. Door zijn inspanningen kan Amsterdam zich nog beter als congresstad profileren en staat Amsterdam in de top-10 van Europese congressteden.

Fred Minken: “De IJ-prijs kwam voor mij heel onverwacht en ik vond het erg leuk om hem te krijgen. Niet zo zeer vanwege de persoonlijke erkenning, dat is niet zo belangrijk. Zo’n prijs is toch eigenlijk voor je hele team en ik waardeerde het erg dat zij die aandacht kregen.”

Terugkijkend op zijn carrière bij de RAI is Minken het meest trots op de uitbreiding van de RAI. “We zijn erin geslaagd om de RAI behoorlijk te laten groeien en de faciliteiten uit te breiden. Verder hebben we heel hard gewerkt om de RAI internationale bekendheid te geven. We hebben het aantal internationale evenementen sterk vergroot. En daarmee is ook de functie voor Amsterdam versterkt. Want die internationale beurzen en congressen zijn niet alleen goed voor de RAI, maar ook voor Amsterdam. Ook hotels profiteren er bijvoorbeeld van mee.”

Het geld van de IJ-prijs heeft Minken gebruikt om de KunstRAI te internationaliseren. Hij en zijn team wilden meer buitenlandse galeriehouders, maar die hadden vaak de middelen niet om mee te doen. Dankzij de IJ-prijs kon de RAI die galeriehouders ondersteunen en naar Amsterdam halen. ‘Dat fonds is inmiddels waarschijnlijk wel uitgeput, maar het effect werkt nog wel door’, aldus Minken.

Contact

Thomas Galestien

Woordvoerder

Tel: +31 (0)64 242 51 45

Volg ons