IJ-prijs 2019

Van harte nodigen wij u uit om op donderdag 4 juli aanwezig te zijn bij de uitreiking van de 21e IJ-prijs. Deze prestigieuze prijs is een initiatief van de gemeente Amsterdam en PwC en wordt jaarlijks toegekend aan een persoon die een belangrijke bijdrage levert aan de internationale profilering en economische, maatschappelijke of culturele ontwikkeling van de stad Amsterdam.

Wanneer? Donderdag 4 juli
Waar? Cafe Droog, Amsterdam
Programma
17.15 uur:  Ontvangst
17.45 uur:  Uitreiking IJ-prijs
18.00 uur:  Seminar onder leiding van Farid Tabarki, met Renzo Martens, kunstenaar en filmmaker, artistiek leider van het Instituut for Human Activities en Kevin ‘Blaxtar’ de Randamie, woordkunstenaar en ondernemer, oprichter van Braenworks.
18.50 uur:  Introductie Marco de Souza, initiatiefnemer van het Leerorkest
19.00 uur:  Drank en hapjes met muziek van het Leerorkest.

Registreren om bij de uitreiking aanwezig te zijn

Dit jaar gaat de prijs naar Renny en Leon Ramakers. Een man en vrouw die elk vanuit hun eigen vakgebied veel betekenen voor de levendigheid van Amsterdam, dat is bijzonder. Renny Ramakers heeft met Droog de internationale reputatie van Dutch Design opnieuw vormgegeven en geeft in Hôtel Droog vijf historische Amsterdamse panden een stijlvolle invulling. Leon Ramakers is de drijvende kracht achter de ontwikkeling van popzalen Heineken Music Hall en Ziggo Dome en haalde met Mojo alle muzikale acts van wereldformaat naar Amsterdam.

De jury wil met de toekenning van de IJ-prijs haar waardering uiten voor de belangrijke bijdrage van Renny en Leon Ramakers aan het creatieve en ondernemende elan van de hoofdstad. Zij ontvangen een sculptuur en een bedrag van € 15.000,-.

Over de kunstenaar:

“Iris Le Rütte is beeldend kunstenaar en dichter. Zij ontwierp een aantal gerenommeerde culturele prijzen, waaronder de VSB Poëzieprijs en de Blijvend Applausprijs. Ook heeft zij vele beelden voor de openbare ruimte gemaakt. Bekend is zij onder meer van de drie spraakmakende dromedarissen langs het spoor aan de Amsterdamse Wibautstraat. Tentoonstellingen had zij in binnen- en buitenland. Haar werk bevindt zich een bedrijfscollecties, zoals van Ahold en Akzo Nobel. Zij tekende voor tijdschriften, boeken en kranten zoals NRC Handelsblad. Solotentoonstellingen had zij onder meer in Singer Laren en in Museum Beelden aan Zee.”

Contact

Wouter Poot

Partner

Tel: +31 (0)88 792 50 39

Volg ons