Ability

Waarom Ability?

Het Ability-netwerk is er voor PwC’ers met een arbeidsuitdaging, hun leidinggevenden en ally’s. We gaan samen op zoek naar praktische oplossingen om collega’s met een arbeidsuitdaging succesvol te laten zijn. Openheid en goede communicatie is daarbij de sleutel tot succes. Ability zet zich in om deuren te openen, (digitale) toegankelijkheid te bevorderen, processen voor de aanname van nieuwe collega’s te optimaliseren en bewustwording te creëren. Bij PwC focussen we niet op de beperkingen maar op de kansen en mogelijkheden.

Playback of this video is not currently available

Welke activiteiten organiseert Ability?

Ability organiseert regelmatig activiteiten voor haar leden en andere belangstellenden. Hier kunnen ervaringen worden uitgewisseld om van elkaar te leren. Voorbeelden hiervan zijn activiteiten met de thema’s leiderschap, toegankelijkheid en empowerment. Hiernaast staan we stil bij de verschillende dagen die er jaarlijks zijn om specifieke abilities te adresseren.  Het Ability netwerk helpt nieuwe collega’s met een arbeidsuitdaging bij een goede start en bij het verloop van hun carrière.

Wat doet PwC voor mensen met een arbeidsuitdaging?

PwC is geïnteresseerd in het talent en niet in de beperking. We willen geen talent missen, omdat het menselijk kapitaal cruciaal is voor onze organisatie. We zetten ons actief in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen en een duurzame arbeidsplaats binnen onze organisatie te bieden. In de afgelopen jaren zijn verschillende collega’s succesvol duurzaam geplaatst. We blijven ons inzetten om mensen met de gewenste profielen te vinden – hoogopgeleid en ambitieus – en deze te linken met PwC-vacatures. In de loop der jaren hebben we al verschillende rolmodellen gepresenteerd waar we trots op zijn. Zo hebben collega’s met verschillende uitdagingen, van slechtziend tot dyslectie en parkinson, hun inspirerende verhalen gedeeld. Hiernaast hebben we op basis van de PwC values en behoeften van verschillende stakeholders een ability strategie geformuleerd. We zijn ontzettend enthousiast om hier de komende jaren mee aan de slag te gaan!

Belangrijkste initiatieven:

Awareness-sessie met nieuwe collega’s. Graag staan we nieuwe collega’s met een arbeidsuitdaging bij voor een prettige start bij de volgende stap in hun carrière.

Inclusieve werkomgeving, zowel fysiek als digitaal. In de hulpmiddelen catalogus is een overzicht opgenomen van alle digitale en fysieke tools rondom International Accessibility Day (19 mei) en International Day for People with Disabilities (3 december) waarbij we rolmodellen aan het woord laten en aandacht vragen voor collega’s met een arbeidsuitdaging.

Playback of this video is not currently available

Contact

Hayat Ihataren

Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 73 11

Caspar van den Berg

Caspar van den Berg

Senior Associate Social Return on Investment, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)68 357 69 88

Volg ons