Maatschappelijke betrokkenheid

Behalve voor klanten zetten wij onze talenten ook in voor maatschappelijke projecten. Niet met geld, maar met onze kennis en kunde ondersteunen we grote en kleine maatschappelijke organisaties. Omdat we vinden dat we met de inzet van onze talenten de meeste impact kunnen maken. Sinds 2013 richten we ons daarbij speciaal op zogenoemde social enterprises.

Sociale enterprises maken de toekomst

Social enterprises zijn organisaties die functioneren als een gewone onderneming, maar waarbij geld verdienen niet het doel is, maar een middel om de wereld rechtvaardiger en socialer te maken. Het sociale of ecologische doel staat voorop. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om ondernemingen die zich inzetten voor eerlijke handel, voor meer sociale samenhang, of die een product maken dat ecologisch verantwoord is. Wij zetten ons in voor die sociale ondernemingen omdat wij ervan overtuigd zijn dat die de toekomst vormgeven. En omdat zij bij hun ontwikkeling vaak nog wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. In FY18 hebben 802 medewerkers in totaal 28.888 uur besteed binnen ons Corporate Responsibility programma.

 

Sociale enterprises maken de toekomst
Social enterprises zijn organisaties die functioneren als een gewone onderneming, maar waarbij geld verdienen niet het doel is, maar een middel om de wereld rechtvaardiger en socialer te maken. Het sociale of ecologische doel staat voorop. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om ondernemingen die zich inzetten voor eerlijke handel, voor meer sociale samenhang, of die een product maken dat ecologisch verantwoord is. Wij zetten ons in voor die sociale ondernemingen omdat wij ervan overtuigd zijn dat die de toekomst vormgeven. En omdat zij bij hun ontwikkeling vaak nog wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. In 2016 hebben 810 medewerkers in totaal 34.411 uur besteedt binnen ons Corporate Responsibility programma.

Onze initiatieven voor social enterprises

Ondersteuning social enterprises

Vanuit de overtuiging dat we de meeste positieve impact kunnen maken met ons talent, zetten wij als kennisorganisatie onze kennis en kunde kosteloos in voor het ondersteunen van social enterprises. We besteden elk jaar ruim 25.000 uur zonder dat er een factuur volgt. Iedere medewerker van PwC kan zich op deze manier onder werktijd inzetten voor de maatschappij.

PwC Masterclasses

PwC Masterclasses

PwC organiseert masterclasses voor social enterprises over diverse onderwerpen, zoals fiscaliteit en procurement. Een belangrijk thema is het meten van impact. Social enterprises sturen naast financiële doelstellingen vooral op maatschappelijke impact. In onze masterclass helpen wij social enterprises op weg hoe je deze impact meet en zichtbaar maakt.

Social Impact Lab

Het internationale Social Impact Lab is een challenge voor startups en scaleups. De meest belovende social enterprises krijgen één tot twee jaar begeleiding van PwC, kunnen aanspraak maken op huisvesting op een van onze kantoren en ontvangen financieringsmogelijkheden.

Andere initiatieven

Projecten voor vluchtelingen en statushouders

Initiatieven voor vluchtingen en statushouders

Sinds de grote vluchtelingenstroom naar Europa in 2015 zijn er vanuit PwC verschillende initiatieven gestart die bijdragen aan oplossingen in deze crisis.

What matters 2U

Met de stichting What matters 2U willen we onze waardering uiten voor collega’s die zich buiten werktijd inzetten voor een goed doel. PwC’ers die zich als vrijwilliger inzetten voor een goed doel kunnen een award winnen, met een geldprijs die ten goede komt aan het project waarvoor ze zich inzetten.

Young CR

Young CR

Jonge PwC’ers die Corporate Responsibility belangrijk vinden, organiseren allerlei activiteiten om dit onderwerp onder de aandacht te brengen binnen PwC.

Samenwerking

Social Enterprise NL

Wij zijn een van de founding partners van Social Enterprise NL. Dit landelijke platform vertegenwoordigt, verbindt en ondersteunt sociale ondernemingen.

Ashoka

Wij zijn launching partner van Ashoka Nederland. Ashoka helpt sociaal innovators: organisaties die een volledig nieuwe en schaalbare innovatie hebben.

Buy Social

Wij zijn partner van Buy Social: een samenwerking tussen Social Enterprise NL en Social Impact Factory die het inkopen bij sociaal ondernemers stimuleert. Ook binnen PwC streven wij naar zoveel mogelijk duurzame inkoop van sociaal ondernemers.

Impact Hub

Wij zijn partner van Impact Hub Amsterdam, een community van sociaal ondernemers, pioniers en professionals die werken aan oplossingen voor ecologische, economische en maatschappelijke uitdagingen. We delen kennis en werken samen in verschillende trainingen en programma’s, zoals PwC’s Social Impact Lab en accelerator programma’s van Impact Hub Amsterdam.

loading-player

Playback of this video is not currently available

Contact

Wineke Haagsma
Head of CR, PwC Netherlands
Tel: +31 (0)88 792 54 24
E-mailadres

Volg ons