SWIFT Customer Security Programma

PwC kent SWIFT als geen ander. We voeren al meer dan 10 jaar de jaarlijkse evaluaties van SWIFT uit volgens de internationale erkende ISAE3000 regels.

Bewezen resultaten op vergelijkbare projecten

PwC heeft reeds talloze SWIFT beveiligingscontroles wereldwijd uitgevoerd, hierdoor hebben we een bewezen aanpak en kennis om de veiligheid van het SWIFT infrastructuur te garanderen en tegelijkertijd de functionaliteit te waarborgen. Door het opzetten en simuleren van realistische test scenario’s is PwC in staat om op unieke wijze snel te anticiperen op cyberaanvallen.

SWIFT Customer Security Programma

Veel gestelde vragen over Swift Customer Security Programma (CSP)

1. Wat is het SWIFT CSP?

SWIFT's customer security programma (CSP) streeft ernaar om fraude te voorkomen en detecteren door middel van verplichte beveiligingscontroles, gemeenschappelijke initiatieven en uitgebreide veiligheidskenmerken op haar producten. 

View more

2. Wanneer is de deadline voor SWIFT CSP compliance?

U moet voor het einde van december 2017 een getuigschrift indienen. Vervolgens bent u verplicht om de resultaten te delen met de bredere FS gemeenschap per 1 januari 2018 volgens de controls baseline.

View more

3. Wat zijn de verplichte 16 SWIFT CSP controles?

Er zijn 16 verplichte controles, voornamelijk gefocust op: het beveiligen van uw SWIFT omgeving, het beheersen en limiteren van de toegang, het opsporen van, en reageren op inbreuken.

 

View more

4. Wat gebeurt er met non-compliance cases?

SWIFT controleert willekeurig leden van het SWIFT netwerk en rapporteert alle non-compliant organisaties aan de industrie regelgevers zoals de Financial Conduct Authority.

View more

5. Wat gebeurt er als ik vermoed dat mijn organisatie het doelwit is of als het geschonden is?

Het is van belang dat u alle relevante informatie deelt en SWIFT zo snel mogelijk laat weten of er een probleem is, om zodoende andere organisaties in het netwerk te beschermen. 

View more

Contact

Gerwin Naber

Gerwin Naber

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 63 02

Bram van Tiel

Bram van Tiel

Partner Cybersecurity & Dataprivacy, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 53 88

Volg ons