SSAFE Food Fraud tool

Ga de strijd aan tegen voedselfraude.

SSAFE* en PwC zijn in samenwerking met Universiteit Wageningen de strijd aan gegaan met voedselfraude en hebben een food fraud vulnerability assessment tool ontwikkeld die gratis te gebruiken is. De tool is de eerste oplossing in zijn soort die bedrijven helpt voedselfraude te bestrijden en daarmee consumenten helpt het vertrouwen te herwinnen in de veiligheid en integriteit van hun voedsel. De tool helpt bedrijven om zich voor te bereiden op de nieuwe GFSI**-richtlijnen die vereisen dat GFSI-gecertificeerde voedselbedrijven een vulnerability assessment uitvoeren en een controle plan opstellen om voedselfraude risico’s te verkleinen. 

Het in kaart brengen van voedselfrauderisico’s vormt een goede basis voor het opstellen van een passende strategie. We helpen bedrijven om ketenrisico’s te verminderen, processen te verbeteren en vertrouwen in voedselproducten te vergroten.

*SSAFE is een wereldwijde non-profit organisatie opgericht om voedselveiligheid in de gehele voedselproductie- en distributieketen te vergroten en de volksgezondheid te verbeteren. De SSAFE bestuursleden zijn McDonald’s, Nestlé, Danone, Zoetis, Cargill, Coca-Cola, Fonterra, Keystone, Kellogg’s, Kerry, SABMiller.

**GFSI = Het Global Food Safety Initiative (GFSI) is een industrie-initiatief dat kennis en richtlijnen levert op het gebied van voedselveiligheidsystemen, noodzakelijk voor veiligheid door de gehele keten. GFSI specificeert vereisten voor de erkenning van voedselveiligheidsystemen in haar “Guidance Document”.

Contact

Peter Hoijtink

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 30 90

Onno Nillesen

Senior Manager, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 64 14

Volg ons