Nederland-België dag 1 oktober 2020

PwC Nederland en PwC België organiseren ook in 2020 de jaarlijkse Nederland-België dag. Dit jaar staat het event in het teken van de impact van de coronamaatregelen op grensoverschrijdende tewerkstellingen tussen Nederland en België.

Het thema is daarom deze keer 'grensoverschrijdend (thuis)werken in tijden van corona'.

Het event zal dit jaar virtueel worden gehouden, op donderdagmiddag 1 oktober 2020 (13:00-14:30 uur). Deelname is kosteloos.

Wij nodigen u van harte uit om aan deze sessie deel te nemen zodat u weer helemaal op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen.

Wat mag u verwachten?

De wereld is uiteraard enorm veranderd sinds begin dit jaar. Vanwege het coronavirus is thuiswerken normaal geworden en zijn veel kantoren nog altijd grotendeels verlaten. Dit geldt ook op de lijn Nederland-België. Om de fiscale gevolgen van het thuiswerken in internationaal verband te beperken, hebben Nederland en België afgesproken om thuiswerkende werknemers de keuze te geven om het gewijzigde werkpatroon door de coronamaatregelen als het ware te negeren voor de internationale belastingheffing over hun loon. Ook vanuit socialezekerheidsperspectief zijn dergelijke tegemoetkomingen gerealiseerd. De gewijzigde omstandigheden en de hiervoor getroffen bijzondere regelingen leiden tot nieuwe vraagstukken voor werkgevers en werknemers. Tijdens de virtuele Nederland-België dag wordt hierop uitgebreid ingegaan. Dit geldt onder meer voor inhoud van de gemaakte fiscale afspraken (de 'mutual agreement') en de praktische toepassing daarvan, alsmede de gevolgen met betrekking tot de socialezekerheidspositie van de thuiswerkers.

In 90 minuten behandelen wij diverse praktijkvragen over de fiscale en sociale zekerheid consequenties van 'grensoverschrijdend thuiswerken' als gevolg van de coronamaatregelen. Hierbij wordt aandacht besteed aan zowel de keuzemogelijkheden van werknemers als de (beleids)vraagstukken van werkgevers voor deze bijzondere periode en de toekomst.

U kunt zich aanmelden via de website of via deze link. Wij hopen u te begroeten tijdens de virtuele sessie op 1 oktober!

Informatie

Mocht u nog vragen hebben aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Voor informatie kunt u contact opnemen met Niek Schipper (Director PwC Nederland) via niek.schipper@pwc.com, Bart Lombaerts (Director PwC België) via bart.lombaerts@pwc.com of Jolanda Bethume (Organisatie / Management assistant) via +31 88 792 6708 / jolanda.bethume@pwc.com.

Aanmelden

Required fields are marked with an asterisk(*)

Bij het verstrekken van uw e-mailadres erkent u de privacy statement gelezen te hebben, en gaat u akkoord met het verwerken van de data in overeenkomst met de privacy statement. (inclusief internationale gegevens uitwisseling). Mocht u op een bepaald moment van gedachten veranderen over het ontvangen van informatie van ons, dan kunt u ons dit laten weten via het contactformulier.

Contact

Niek Schipper

Niek Schipper

Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 66 70

Volg ons