AI summit: verantwoord gebruik van AI binnen de verzekeringssector

Kunstmatige intelligentie in verzekeringen: hoe verantwoord gebruik van AI bijdraagt aan succes

Artificial Intelligence (AI) is essentieel voor het creëren van een toekomstbestendige verzekeraar. Om AI echt van waarde te laten zijn, is er meer nodig dan alleen hier en daar een pilot: AI moet in de dagelijkse bedrijfsvoering worden ingebed, zodat het vandaag beleggingsrendement en personalisatie oplevert en morgen leiderschap. Zoals bij elke opkomende technologie - en AI is geen uitzondering - is het "hoe" belangrijk.

Hoe bepaalt u uw AI-strategie? Hoe definieert u eerlijkheid? Hoe vindt u AI-geschoolde werknemers en hoe leidt u uw huidige personeel op? Hoe zorgt u ervoor dat uw gegevens, technologie en processen klaar zijn voor AI? Hoe ondersteunt AI de hyperpersonalisatie die uw klanten verwachten tijdens hun klantreis? 

Tijdens de AI Summit verschaffen we u de nodige inzichten om zo de volgende stappen te zetten die nodig zijn om uw AI doelen te bereiken.

Anand Rao, een toonaangevende autoriteit op het gebied van AI en de toepassing hiervan in de praktijk, zal u kennis laten maken met verschillende toepassingen van AI-oplossingen in de verzekeringsbranche. Hij zal laten zien hoe AI kan worden gebruikt om uitgebreide klantprofielen te maken met voorkeuren en risico's op individueel niveau en met meer diepgang dan ooit tevoren. Hiermee kunt u alle aspecten van uw relatie met uw klanten aanzienlijk verbeteren.

Na de uiteenzetting van Anand Rao, nodigen we u uit om een ​​van de drie breakout-sessies bij te wonen. In de breakout-sessies gaat u zelf betekenis geven en ervaren wat de mogelijkheden en risico's van AI in de praktijk zijn:

Breakout 1: Ontdek

Verzilver AI door personalisatie en een nieuw dienstenaanbod

Samenwerking met klanten en externe partners is essentieel om inzicht te hebben in bekende en onbekende klantbehoeften. Met de inzet van AI kunnen nieuwe verzekeringsdiensten worden gecreëerd.

Tijdens deze breakout ervaart u op een interactieve manier hoe nieuwe producten en diensten kunnen worden ontworpen voor specifieke doelgroepen waarbij verschillende gegevensbronnen worden gecombineerd.

Vakgebied: Value proposition design, Business model Innovation, Human-centred design

View more

Breakout 2: Vertrouwen

Bouw je eigen algoritme

Het proces om tot een goed algoritme te komen is niet eenvoudig. Wat is bijvoorbeeld de interactie van AI op enerzijds optimale klantervaringen en anderzijds verantwoord gebruik van AI?

In deze sessie ontwikkelt u zelf een algoritme. U kiest zelf de op te nemen functies en ervaart de impact van klantinzichten versus verantwoord gebruik van AI.

Ervaar het verschil in bedrijfssuccessen voortgekomen uit de keuzes die u maakt bij het creëren van een ​​algoritme dat verklaarbaar en eerlijk is. Hier komen een aantal principiële keuzes aan bod die elke organisatie voor zichzelf zou moeten maken.

Vakgebied: marketing, verkoop, distributie, risicomanagement, rapportage, productontwerp, prijsstelling, operaties

View more

Breakout 3: Structuur

Transformeer uw interne organisatie

Een succesvolle implementatie van AI in uw organisatie wordt gekenmerkt door samenspel tussen technologische transformatie en menselijke betrokkenheid.

De focus in deze sessie zal liggen op het transformeren van uw interne organisatie. U zult ervaren welke elementen essentieel zijn voor een succesvolle AI-implementatie. Aan de hand van een competitief bordspel wordt u geconfronteerd met de nadelen en bedreigingen die voortkomen uit het maken van de verkeerde keuzes.

Vakgebied: IT, HR, Risicomanagement, Reporting, Prijsstelling, Operations

View more

Programma

13:00 Inloop met demo fair
13:25 Welkomstwoord
13:30 Keynote-uiteenzetting van Anand Rao
14:00 Inleiding tot breakout-sessies
14:15 Pauze
14:30 Breakout-sessies
15:30 Pauze
15:45 Terugkoppeling breakout-sessies 
16:00 Paneldiscussie:
Host: Mona de Boer (PwC)
Panelleden: Harold Herbert (Verbond van Verzekeraars), Jeroen Kemperman (Zilveren Kruis), Rudy van Leeuwen (AFM), Anand Rao (PwC Global) en Bonne van Hattum (PwC/UvA)
16:45 Afronding met demo fair en drankjes 

Datum & Locatie

31 januari 2020

Thomas R. Malthusstraat 5, 1066 JR, Amsterdam
Experience Center PwC Amsterdam, Westgate 1

Doelgroep

C-level bestuurders en managers met een strategische mindset, gericht om verzekeringsmaatschappijen naar een next level te brengen.

Keynote-spreker

Anand Rao, PwC's Global & US Artificial Intelligence Leader en US Data & Analytics Leader

PE-punten: 3

Pre-registratie

Pre-registratie garandeert geen toegang. Als u op de gastenlijst bent geplaatst, wordt u voorafgaand aan het evenement op de hoogte gebracht.

Toegang: alleen genodigden

Contact

Lisa Stricker

Senior Projectcoördinator Marketing & Communicatie, PwC Netherlands

Volg ons