De energietransitie is een feit en heeft grote gevolgen voor bedrijven, industrieën en voor consumentengedrag. Een van de primaire doelen van de energietransitie is de reductie van broeikasgas emissies (ook wel CO2 emissies). Een middel dat wordt ingezet om die CO2 emissiereductie te bewerkstelligen, is de beprijzing van de uitstoot van CO2. In Nederland is met ingang van dit jaar een nationale CO2 heffing geïntroduceerd voor de industrie. In Europees verband is al ruim 20 jaar een emissiehandelssysteem (EU ETS) van kracht. Daarnaast wordt momenteel gewerkt aan de introductie van een nieuw mechanisme in dit verband, het Carbon Border Adjustment Mechanism (CBAM). In deze webcast bespreken wij de Nederlandse CO2 heffing, mogelijke ontwikkelingen van het EU ETS en het CBAM en de impact daarvan voor het Nederlandse bedrijfsleven.
Daarnaast bieden we een aantal praktische handvatten, hoe u binnen uw organisatie kunt omgaan met de gevolgen van de CO2 beprijzing / heffing(en) en wat u kunt doen om voor te sorteren op de verwachte (prijs)ontwikkelingen.
We richten ons op iedereen die werkzaam is op fiscaal of aanverwant gebied, zoals CFO’s, Tax Directors, Legal en HR-directors, en operations verantwoordelijken. Daarnaast denken wij dat deze materie ook van belang is voor Sustainability Officers en vergelijkbare functies binnen uw bedrijf.
Information on corporate and individual tax rates and rules in over 150 countries worldwide.
De blik op belastingen verandert wereldwijd. Daarmee verandert ook de fiscale functie binnen organisaties. In onze rapporten Tax Function of the Future neemt...
Organisaties moeten veranderen om medewerkers aan te trekken maar vooral te boeien en behouden door te motiveren en te inspireren. Wij ondersteunen toekomst...