Customs Monitoring Tool

Compliance wordt meetbaar

Een snel groeiend aantal internationaal opererende bedrijven kwalificeren als ‘Authorised Economic Operator’ (AEO-certificaat) of moeten voldoen aan de voorwaarden voor AEO-certificering om in aanmerking te komen voor vereenvoudigde douaneprocedures.

Zelfs wanneer de procedurele kant in orde is, de risico's zijn geïdentificeerd en de controles gedefinieerd, blijven er vragen openstaan:

  • zijn de gedefinieerde controles daadwerkelijk uitgevoerd?
  • is er een (real time) overzicht van de performance en het resultaat?
  • is er inzicht in de mate van compliance?

Deze vragen kunnen eenvoudig worden beantwoord met de Douane Monitoring Tool van PwC.

Hoe werkt het?

De Customs Monitoring Tool biedt u een simpel dashboard met een live statusoverzicht van uw compliance. Het beschikt over een drilldownfunctie en de mogelijkheid om gegevens te exporteren.

Op basis van het control framework, waarin de interne controles zijn gedefinieerd, ontvangen de verantwoordelijken voor het uitvoeren van controles e-mail notificaties. Met een enkele klik, is directe toegang tot de relevante actie-item voorzien. De aanpak die wordt gehanteerd komt overeen met die van de douaneautoriteiten.

Toepassing van de Customs Monitoring Tool zal niet alleen helpen compliant en in control te blijven, maar kan ook zorgen voor een concurrentievoordeel.

Contact

Jos Verstraten

Jos Verstraten

Senior Tax Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 34 74

Volg ons