Workforce Capability

Organisaties in staat stellen het beste talent aan te trekken, te verbinden en te behouden

Omdat 85% van de totale kosten personeelskosten betreft, moeten organisaties de strategische en operationele vereisten beter kunnen voorspellen en de middelen op basis daarvan kunnen toewijzen.

Door inzicht te krijgen in de behoeften van de onderneming gedurende de gehele levenscyclus van medewerkers – aantrekken, behouden, motiveren, opleiden en ontwikkelen en hun betrokkenheid vergroten – zorgt Workforce Capability ervoor dat de organisatie beschikt over de juiste mensen, met de juiste vaardigheden, op de juiste plaats, op het juiste moment en tegen de juiste kosten.

Workforce Capability
Workforce Capability aanpak

Onze aanpak:

  • helpt organisaties hun personeelsbestand de juiste omvang te geven om beter te kunnen omgaan met huidige en toekomstige zakelijke uitdagingen;
  • stelt organisaties in staat proactief te handelen bij het opvullen van personeelstekorten;
  • biedt talent-oplossingen voor fusies, reorganisaties, verkoop van bedrijfsonderdelen en voortdurende organisatorische veranderingen; en
  • verbetert het vermogen van organisaties om medewerkers om te scholen en in te zetten in nieuwe en opkomende markten.

Neem contact met ons op als:

  • U zich afvraagt hoe u uw bedrijf moet laten groeien en welke capaciteiten u daarvoor nodig heeft.
  • U gaat uitbreiden naar nieuwe markten/gebieden en u zich afvraagt welke vaardigheden u nodig heeft om dit te ondersteunen.
  • U wilt weten wat voor medewerkers u nodig heeft, nu en in de toekomst en waar u die nodig heeft.
  • U wilt bespreken hoe u flexibiliteit kunt inbouwen in uw personeelsbestand om te zorgen voor langdurig succes.
  • U de manier wilt verbeteren waarop u het personeel dat u nodig heeft aantrekt, vasthoudt, ontwikkelt en betrokken houdt.
  • U de personeelskosten in uw bedrijf moet verlagen.
Workforce Capability contact


Ontwerpen en ontwikkelen

Wij helpen onze cliënten het potentieel van hun mensen te ontdekken en te realiseren door middel van een geïntegreerde aanpak op de volgende belangrijke punten:

1. Personeelsplanning en optimalisatie

Maar al te vaak leggen organisaties niet het verband tussen hun wervingsactiviteiten, successieplanning, veranderingen in bedrijfsstrategie en andere zakelijke factoren die invloed hebben op talent. Elke factor wordt afzonderlijk behandeld, wat leidt tot een ad hoc-aanpak van het beheer van talent en een reactieve vorm van brandjes blussen door HR-functionarissen. Strategic Workforce Planning, dat zowel competentie- als capaciteitsplanning omvat, stelt organisaties in staat proactief te handelen op het gebied van management en inzet van talent.

View more

2. Talentmanagement

Organisaties worden geconfronteerd met felle concurrentie bij het werven van talent. Voor een succesvolle werving en selectie functie is grondig inzicht in toekomstige behoeften op het gebied van talent en werving en selectie van veel groter belang dan een reactieve aanpak van onmiddellijke wervingsbehoeften.

Wij werken met onze cliënten samen om alle aspecten van hun strategie op het gebied van talentmanagement te ondersteunen, met inbegrip van wijzigingen in de wervingsfunctie en data analyse om beter inzicht te krijgen in de toekomstige behoeften op het gebied van recruitment en talent acquisitie.

View more

3. Performance management

Doeltreffend performance management is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat individuele prestaties daadwerkelijk bijdragen aan de algemene organisatorische doelen. Wij zijn van mening dat een robuust performance management voordelen kan bieden die zeer aantrekkelijk zijn voor generatie Y medewerkers (‘millennials’) en andere belanghebbenden. Het gaat hierbij onder andere om loopbaantrajecten die een groot aantal mogelijkheden bieden, met gedifferentieerde resultaten qua beloning en erkenning en een cultuur van hoge prestaties en real-time feedback.

Performance management is een bijzondere uitdaging voor de organisatie. Sommige organisaties hebben al robuuste processen geïmplementeerd, terwijl andere organisaties kleine aanpassingen of juist drastische veranderingen moeten doorvoeren. Wij werken met onze cliënten samen in alle fasen van hun ontwikkeling van performance management.

View more

4. Successieplanning

Het proces waarbij specifieke personen worden aangewezen die functies zullen overnemen in geval van vertrek is een andere belangrijke stap in het proactieve beheer van het personeel. Organisaties die tijd en inspanning investeren in successieplanning, beschikken over een sterke talentenpool met mensen die klaar staan om de behoeften op de korte en middellange termijn te vervullen. Daarnaast maken organisaties steeds meer gebruik van voorspellende analytische methoden voor het plannen van functies die op dit moment nog niet eens bestaan.

Wij werken samen met onze cliënten om talentvolle mensen te identificeren en successieplannen op te stellen voor de hoogste niveaus van de organisatie, maar ook voor kritische functies in de lagere gelederen. Wij werken met hen samen om dit proces te koppelen aan bestaande talent-processen ten einde te zorgen voor een geïntegreerde talent-strategie.

View more

5. Opleiding en ontwikkeling

Personeelsbestanden veranderen en worden steeds gecompliceerder wat betreft opleidingsvereisten. Organisaties hebben responsieve, onderscheidende en mobiele oplossingen voor opleiding nodig, zowel voor op het werk als daarbuiten.

Wij beschikken over een speciaal team van deskundigen op het gebied van opleiding en ontwikkeling die een schat aan ervaring hebben in het ontwikkelen van zowel de methode als de inhoud van opleidingstrajecten en in de selectie van technologieplatformen en aanbieders daarvan. We helpen onze cliënten bij het overwegen van innovatieve nieuwe oplossingen - zoals het gebruik van kostenbesparende oplossingen als MOOC's (massive open online courses) - die kunnen worden ingezet voor een zich snel ontwikkelend personeelsbestand. Wij helpen onze cliënten bij hun personeel de vaardigheden te ontwikkelen en het gedrag teweeg te brengen dat is vereist om de zakelijke doelstellingen te verwezenlijken. Dit doen wij door gerichte opleidings- en ontwikkelingstrajecten vast te stellen en samen te stellen.

View more

6. People transformation

Het zijn mensen die voorop staan om een bedrijf te laten groeien –meer dan elke andere bedrijfsfactor. Om uw bedrijf succesvol te veranderen, dient u daarom eerst uw mensen te veranderen. Zij –en zij alleen– zullen de doorslaggevende factor zijn in het verder brengen van een daadwerkelijke transformatie. Onze aanpak gebaseerd op people transformation zal gegarandeerd het beste uit uw werknemers halen, doordat wij het belang van menselijk kapitaal in uw organisatie (h)erkennen. Wij geloven in een people management dat is gebaseerd op diepgewortelde menselijke behoeften, die zo een betrokkenheid ontketenen bij werknemers om te presteren en transformeren.  Alleen door bovenstaande essentiële menselijke behoeften te integreren in uw bedrijfsvoering, zult u volledig de potentie van uw werknemers benutten. Door daarnaast uw mensen te betrekken bij uw organisatorische doelen en visie, helpen wij u te transformeren naar een succesvol presterend bedrijf. Het introduceren van een innovatieve way of working, kiezen voor een motiverende leiderschapsstijl die zorgt voor empowering en het creëren van een unieke end-to-end employee experiences zal het bedrijf een duurzaame en competatief voordeel bieden.

Meer weten over People transformation

View more

Contact

Janet Visbeen

Janet Visbeen

Partner , PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 64 29

Laat hier uw gegevens achter

Required fields are marked with an asterisk(*)

Bij het verstrekken van uw e-mailadres erkent u de privacy statement gelezen te hebben, en gaat u akkoord met het verwerken van de data in overeenkomst met de privacy statement. (inclusief internationale gegevens uitwisseling). Mocht u op een bepaald moment van gedachten veranderen over het ontvangen van informatie van ons, dan kunt u ons dit laten weten via het contactformulier.

Contact

Bas van de Pas

Bas van de Pas

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 69 89

Hide