People in Deals

Personeel is de succesfactor in het slagen van een transactie. Tegelijkertijd zijn zij veelal de meest ongrijpbare factor in een organisatie, met name in tijden van verandering. Onze ervaring in transacties en transformaties strekt zich uit over alle aspecten van de koop, verkoop of het naar de beurs brengen van een (deel van een) bedrijf, die verband houden met uw personeel. Dit betreft zowel cultuur, organisatie en HR aspecten als financiële, juridische en fiscale advisering. Onze kracht zit in het leveren van geïntegreerde ondersteuning gedurende het gehele transactieproces variërend van het voorbereiden van een transactie, de due diligence tot en met de post deal implementatie. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste beslissingen om het succes van uw transactie te borgen.

Neem contact met ons op…

  • als u aan de vooravond staat van een fusie, overname, afsplitsing, integratie, verkoop of beursgang.
  • als u tijdens het sluiten van de transactie, (strategische) business transformatie of reorganisatie, professioneel en geïntegreerd advies wilt over de uitdagingen waar u en uw medewerkers voor staan.
  • als u ten tijde van verandering en in een deadline gedreven proces, één adviseur wilt die u van geïntegreerd advies voorziet, uitgebreide ervaring met u kan delen en samen met u de gestelde doelen succesvol en tijdig behaalt.
People in Deals

"Mergers and acquisitions are key strategic tools that enable organisations to stay ahead in today's complex and highly competitive global market."

Steve Rimmer, Global People in Deals Leader

Onze aanpak

PwC's People in Deals-specialisten werken samen met klanten aan uiteenlopende transacties. Denk daarbij aan acquisities, afstotingen, reorganisaties en beursintroducties. Onze klanten kunnen tijdens de hele transactiecyclus op ons rekenen:

HR due diligence-diensten

Wij helpen u vast te stellen welke financiële gevolgen HR-problemen hebben. Vroeg in het proces stellen we vast welke kritische HR- en personeelsproblemen er spelen. We bepalen hun relevantie en zorgen ervoor de juiste maatregelen gedocumenteerd worden. We richten ons op aanpassing van de kwaliteit van inkomsten (winst- en verliesrekening) en de kwaliteit van activa (balans) die van invloed zijn op het financiële voorstel waarop de transactie berust. Indien nodig, nemen we noodzakelijke beschermingsmaatregelen in de transactiedocumentatie op. Ook kunnen we in een vroeg stadium al inzicht bieden in culturele en andere uitdagingen die van negatieve invloed kunnen zijn op de waarde van de transactie.

View more

HR-diensten voorafgaand aan transacties

Wij zorgen ervoor dat u over de juiste mensen beschikt en dat ze zich op de juiste zaken richten. Op basis van de aard van de transactie stellen we vast welke kernbesluiten er op HR-gebied nodig zijn. We zetten HR-due diligence in voor het opstellen van een uitgebreid projectplan dat we voor elk HR-functiegebied en multifunctionele HR-activiteiten zullen beheren en uitvoeren. We helpen u bij het samenstellen van een leiderschapsteam en organisatiestructuur, en beoordelen de cultuur en de invloed van veranderingen. Tot slot koppelen de financiële gevolgen terug aan het investeringsmodel dat tijdens de due diligence-werd ontwikkeld, en beheren we het budget.

View more

HR-diensten na afloop van transacties

We richten ons op de organisatorische waarden die uw doelstelling, missie en visie vertegenwoordigen. We willen een HR-oplossing leveren waarmee we een soepele overgang en het behalen van alle transactiedoelstellingen waarborgen. We bieden niet alleen ondersteuning bij de uitvoering van het geharmoniseerde HR-beleid binnen de nieuwe organisatiestructuur, maar ook bij de ontwikkeling en toepassing van HR-technologie, processen en infrastructuur, beleid, ontwerp/harmonisatie, het aannemen van personeel, cultuurgerichte transformatie, betrokkenheid van stakeholders en communicatiestromen.

View more

Contact

Janet Visbeen

Partner , PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 64 29

Laat hier uw gegevens achter

Required fields are marked with an asterisk(*)

Bij het verstrekken van uw e-mailadres erkent u de privacy statement gelezen te hebben, en gaat u akkoord met het verwerken van de data in overeenkomst met de privacy statement. (inclusief internationale gegevens uitwisseling). Mocht u op een bepaald moment van gedachten veranderen over het ontvangen van informatie van ons, dan kunt u ons dit laten weten via het contactformulier.

Contact

Bas van de Pas

Bas van de Pas

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 69 89

Hide