Leadership

Leidinggeven aan transformaties

Organisaties veranderen niet, mensen wel. Organisatieverandering start met de transformatie van haar leiders. Door de leiders van uw organisaties bewust te maken van hun eigen waarden en de impact hiervan op het gedrag en de organisatiecultuur zult u uw vooropgestelde veranderplannen succesvol en duurzaam kunnen doorvoeren. Wendbaarheid, bewustzijn èn verantwoordelijkheid van de leiders van een organisatie zijn essentieel om sturing te geven aan de strategische transformatie(s) die een organisatie ondergaat.

Neem contact met ons op als u, uzelf en/of uw leiders…

  • In staat wilt stellen de aansluiting van strategische ambities naar operationele executie te verstevigen, op het niveau van de raad van bestuur, divisie of afdeling.
  • Transformaties waarden gedreven wilt vormgeven en uitvoeren gericht op het verantwoordelijkheid nemen voor de resultaten van vandaag en de nalatenschap van morgen.
  • Wilt ontwikkelen en wilt leren uzelf te veranderen, belemmeringen weg te nemen die blokkeren, versterken wat stimuleert gericht op het sturing geven aan de organisatie.
  • Inzicht wilt krijgen in de samenstelling, dynamiek en effectiviteit van uw team(s) in het bereiken van gestelde doelen.
  • Wilt weten hoe u een verandering realiseert, door aanmoedigen en daadwerkelijk verbinden van uw medewerkers aan de doelstellingen van de verandering vanuit het leiderschapsteam.
Leadership

Onze aanpak

Het ontwerpen, implementeren, beheersen en ondersteunen van duurzame ontwikkeling van uw leiders

PwC kan u op verschillende manieren helpen bij de ontwikkeling van het leiderschap binnen uw organisatie. Enkele voorbeelden van onze dienstverlening zijn:

  • Als onderdeel van uw transformatieprogramma, ontvangt uw leiderschap en/of het team dat vorm geeft aan de toekomstige organisatie, doelgerichte on-the-job coaching van de leiders en team(s) gericht op het verbeteren van prestaties, het ontwikkelen van de nieuwe organisatie en het vergroten van toepassing van nieuwe processen van zelfsturing en coöperatie.
  • Een op maat gemaakt leiderschapsprogramma gericht op het vergroten van de vaardigheden van de leiders voor de executie van de strategie. Denk aan modules zoals persoonlijke waardenassessment, team dynamics, belangenafweging externe stakeholders, zelfsturing en agile leadership.
  • Actiegericht leren, waarbij met name de focus ligt op training on the job, personal coaching en leiderschapstraining.
  • Diverse methoden voor het uitvoeren van individuele en team beoordeling als startpunt van een leiderschap ontwikkelprogramma.
  • Het in de dagelijkse praktijk observeren en coachen van leiders om het gewenste gedrag te verankeren in de organisatie en de resultaten van het leiderschap ontwikkelprogramma inzichtelijk te maken.

Contact

Wendy van Tol

Wendy van Tol

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 76 06

Laat hier uw gegevens achter

Required fields are marked with an asterisk(*)

Bij het verstrekken van uw e-mailadres erkent u de privacy statement gelezen te hebben, en gaat u akkoord met het verwerken van de data in overeenkomst met de privacy statement. (inclusief internationale gegevens uitwisseling). Mocht u op een bepaald moment van gedachten veranderen over het ontvangen van informatie van ons, dan kunt u ons dit laten weten via het contactformulier.

Contact

Bas van de Pas

Bas van de Pas

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 69 89

Hide