HR technology

HR-Software as a Service (SaaS) biedt HR-managers een unieke kans snel een revolutionaire verandering en vernieuwde strategische focus door te voeren. Organisaties die HR-SaaS als een kans voor transformaties zien, profiteren al snel van duurzame economische waarde, minder kosten, een betere werknemerservaring en bedrijfsbrede strategische verbeteringen.

Onze HR-projecten omvatten in toenemende mate zowel een technisch als een veranderingselement. Het implementeren van een HR-cloudoplossing voegt voor klanten pas werkelijk waarde toe wanneer dit in het kader van een breder HR-transformatieprogramma gebeurt. Wij bereiken dit door middel van een wezenlijke transformatie, waarbij HR in plaats van een transactionele een strategische activiteit wordt.

Neem contact met ons op...

 • Als u op HR-kosten wilt besparen en denkt dat HR Software-as-a-Service u hierbij kan helpen,
 • Als u in kaart wilt brengen in hoeverre uw organisatie bereid is om naar de cloud over te stappen,
 • Als u op zoek bent naar een partner voor de implementatie van uw HR-cloudoplossing,
 • Als u uw verouderde, eigen HR-systemen wilt vervangen,
 • Als u uw HR-organisatie wilt transformeren door HR met gestandaardiseerde en wereldwijd op elkaar afgestemde HR-processen te optimaliseren,
 • Als u op zoek bent naar manieren om uw werknemerservaringen en -betrokkenheid te verbeteren,
 • Als u uw huidige HR-cloudoplossing met extra functionaliteit wilt uitbreiden.
HR technology

"74% of organisations are committed to transforming their HR systems by moving to the cloud by 2020"

Source: PwC’s HR Technology Survey

Onze aanpak

Bedrijfsonderzoek en beoordeling van impact/bereidheid

Ter bevordering van de besluitvorming en om de medewerking door (senior) stakeholders te garanderen, is er bedrijfsonderzoek nodig. Wij kunnen u helpen dit onderzoek op te zetten. Ook kunnen we peilen in welke mate uw organisatie bereid is om over te stappen naar de cloud. Zo bent u er zeker van dat de belangrijkste doelstellingen, voordelen en risico's op de juiste manier aan uw stakeholders gecommuniceerd worden. Dit onderzoek omvat het inzichtelijk maken van de totale eigendomskosten, productiviteitsverbetering en zakelijke effectiviteit, en de manieren waarop deze zaken verbeterd kunnen worden.

View more

Leverancierskeuze

Wij kunnen u helpen bij de selectie van de leverancier en software die het nieuwe HR Service Delivery Model het best ondersteunen. Dit waarborgt een goede vergelijking van functionaliteit, kosten (licentie, implementatie, training, onderhoud) en eerdere prestaties.

Voorbeelden van werkzaamheden die wij voor u kunnen verrichten

 • Helpen bij het opstellen van de content, de eisen en doelstelling op basis van de verandering en de transformatievisie, om ze op te nemen in de Request for Proposal voor leveranciers.
 • Het opstellen van een besluitvormingsmodel waarin aan elke doelstelling een gewicht wordt toegekend, om de keuze voor een bepaald systeem te onderbouwen voor belanghebbenden, inclusief leveranciers.
 • Marktanalyses uitvoeren.

View more

Implementatie van het HR-systeem

We kunnen HR-cloudoplossingen implementeren om uw processen, data en beleidslijnen te standaardiseren en wereldwijd te laten aansluiten op de behoeften van uw werknemers en het HR-beleid. We hebben ruime ervaring met de implementatie van de belangrijkste SaaS-oplossingen (Workday, SAP SuccessFactors en Oracle). De systeemimplementatie betreft het end-to-end proces, van ontwerp, samenstelling, en testen tot het uitrollen van HR-cloudoplossingen. Bij deze HR-transformatie richten we ons ook op verandermanagement en het opleiden van uw medewerkers zodat u uw nieuwe HR-software optimaal kunt benutten. Daarnaast kunnen we helpen bij het ontwerpen, de implementatie en de uitvoering van de juiste onderhouds- en supportmodellen voor uw HR-systemen en/of het updaten van uw huidige HR-cloudoplossing.

View more

HR-transformatie

HR-technologie is uiteindelijk een middel waarmee u uw HR-transformatie mogelijk maakt. Om deze technologie optimaal te kunnen inzetten, zult u op verschillende gebieden veranderingen moeten doorvoeren. De verschillende disciplines binnen onze P&O-divisie werken nauw samen om ervoor te zorgen dat onze klanten hun cloudtechnologie en transitie optimaal benutten om een effectieve, efficiënte en wereldwijde HR-organisatie te ontwikkelen.

Voorbeelden van werkzaamheden die wij voor u kunnen verrichten

 • Het hoogwaardige HR Service Delivery Model ontwikkelen dat de voorkeur heeft, en de impact ervan op het gewenste HR ICT-landschap in kaart brengen;
 • Mogelijkheden beoordelen waarmee het HR Service Delivery Model naar een hoger plan getild kan worden;
 • De onderhoudsorganisatie opzetten;
 • Bedrijfsprocessen outsourcen.

View more

Contact

Andrew Kruseman Aretz

Andrew Kruseman Aretz

Partner, PwC Netherlands

Tel: + 31 88 792 75 57

Laat hier uw gegevens achter

Required fields are marked with an asterisk(*)

Bij het verstrekken van uw e-mailadres erkent u de privacy statement gelezen te hebben, en gaat u akkoord met het verwerken van de data in overeenkomst met de privacy statement. (inclusief internationale gegevens uitwisseling). Mocht u op een bepaald moment van gedachten veranderen over het ontvangen van informatie van ons, dan kunt u ons dit laten weten via het contactformulier.

Contact

Bas van de Pas

Bas van de Pas

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 69 89

Hide