Leiders van morgen

Focus op pijplijn van toekomstige leiders

Wat doen CEO's om de mensen te ontwikkelen die zij vandaag en morgen nodig hebben? Bijna de helft van de CEO's brengt wijzigingen aan in de ontwikkeling van hun leiderschapsprogramma's. De reden daarvoor is duidelijk. De nieuwe generatie leiders is opgegroeid in een andere wereld en is beter uitgerust om weerbarstige maatschappelijke problemen aan te pakken. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe vaardigheden waar CEO's, als de huidige CEO voorspellingen kloppen, over moeten beschikken. Ze moeten kunnen opereren in een wereld met meerdere stakeholders, verschillende waarden en uiteenlopende meningen over wetten en rechten. Dit gebeurt allemaal in een steeds volatieler economische context. Zij moeten zich bovendien comfortabel voelen bij data analyse en veel nieuwe technologieën. Dit type leider zal ook nieuwe leiders kunnen ontwikkelen met de juiste vaardigheden en het aanpassingsvermogen om te leveren wat vereist is vanuit de invalshoek "menselijk kapitaal" (Bron: 19de jaarlijkse Global CEO Survey ). 

Focussen op leiderschap c.q. de pijplijn van toekomstige leiders, zal er ook voor zorgen dat de leiders van morgen consistenter kunnen communiceren aan een bredere groep werknemers. De zichtbaarheid en 'tone from the top' laten klinken die nodig zijn om woorden om te zetten in daden. Hoe zit het met het leiderschapsprogramma in uw organisatie? Adresseert dit de bovengenoemde toekomstige behoeften?

Focus op pijplijn van toekomstige leiders

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}

Contact

Wendy van Tol

Wendy van Tol

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 76 06

Laat hier uw gegevens achter

Required fields are marked with an asterisk(*)

Bij het verstrekken van uw e-mailadres erkent u de privacy statement gelezen te hebben, en gaat u akkoord met het verwerken van de data in overeenkomst met de privacy statement. (inclusief internationale gegevens uitwisseling). Mocht u op een bepaald moment van gedachten veranderen over het ontvangen van informatie van ons, dan kunt u ons dit laten weten via het contactformulier.

Contact

Bas van de Pas

Bas van de Pas

Partner, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 69 89

Hide