Rule Keeper: automatisering van juridische processen

Rule Keeper is een tool waarmee juridische processen snel en veilig gestructureerd kunnen worden. De tool is eenvoudig in het gebruik en draagt bij aan consistente kwaliteit. Rule Keeper maakt LegalTech beschikbaar voor elke organisatie.

Hoe werkt het?

In de juridische sector zijn kwaliteit en een efficiënte tijdsbesteding zeer belangrijk. Met Rule Keeper kunnen verschillende (repetitieve) aspecten van het werk van een jurist worden geautomatiseerd en efficiënter worden ingericht waardoor meer tijd overblijft voor de inhoudelijke kant van de zaak. De mogelijkheden van automatiseringen die we met Rule Keeper kunnen bewerkstelligen zijn eindeloos. Denk hierbij aan het automatisch genereren van (standaard) contracten en besluiten, beslisbomen die doorlopen kunnen worden om tot een juiste conclusie te komen of het geautomatiseerd verzamelen van data voor compliance checks. Als eindgebruiker hoeft u niets te installeren en kunt u direct gebruik maken van de door u benodigde applicatie.

Afhankelijk van de toepassing van Rule Keeper die u gebruikt, zorgt Rule Keeper er bijvoorbeeld voor dat irrelevante vragen worden overgeslagen, opties voor het uploaden van bestanden worden aangeboden, e-mails automatisch worden verstuurd of dat deadlines worden berekend. Indien relevant toont Rule Keeper een (eind)product of een resultaat dat kan worden gedownload.

Met behulp van Rule Keeper kunnen vragen als: "Heb ik voldaan aan mijn meldingsplichten?" of “Mag ik dit document elektronisch ondertekenen?” snel, tijd- en plaats onafhankelijk worden beantwoord. Geïnteresseerd? Probeer de reeds door ons ontwikkelde toepassingen gratis uit om te kijken hoe het werkt. Onze Legal Disclaimer van toepassing.

Van het idee naar uw eigen LegalTech toepassing

Hoe we zeker weten dat dit werkt? Als experts in hun vakgebied ontwikkelen onze juristen zelf toepassingen met de steun van de projectmanagers van ons LegalTech team. Met de expertise van nationale en internationale projecten en de projectmatige inzet van technische oplossingen hebben we in vele sectoren onze klanten kunnen assisteren met digitalisering.

Meestal zitten we met u persoonlijk aan tafel, of in een videoconferentie, en bespreken we uw situatie tot in detail. Omdat wij zowel met gespecialiseerde juristen als programmeurs werken, kunnen we vervolgens een op maat gemaakte oplossing snel voor u creëren en implementeren.

Over juridische procesautomatisering

Onder de noemer "juridische technologie" of “LegalTech” is technologie voor juristen al enkele jaren een belangrijk onderwerp. In het algemeen merken we dat het dagelijkse juridische werk op veel gebieden slechts mondjesmaat is gedigitaliseerd. Buiten kijf staat dat de technologie snel, ongecompliceerd en vooral (juridisch) veilig moet zijn om in de dagelijkse praktijk te kunnen worden gebruikt. Dit is waar PwC Legal kan helpen.

Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Volg ons