Gezondheidszorg

Zorgsector transformeren op gedegen juridische basis

De maatschappelijke eisen aan de kwaliteit en de betaalbaarheid van zorg stellen organisaties in de zorgsector voor allerlei uitdagingen. Die bieden zij het hoofd door onder meer samenwerkingsverbanden, herstructurering en herinrichting van de organisatie. Vanuit juridisch oogpunt levert dit allerlei vragen op. Hoe zorgt u bij zulke complexe transformaties dat u de juiste stappen zet en rekening houdt met de externe belanghebbenden zoals zorgverzekeraars, derde partijen en de overheid?

Juridisch advies en geïntegreerde dienstverlening voor zorgondernemingen

PwC Legal heeft een uitstekende staat van dienst als juridisch adviseur voor zorginstellingen en hun verschillende stakeholders, met diepgaande gezondheidsrechtelijke kennis. Behalve juridisch advies bieden wij een geïntegreerde dienstverlening in samenwerking met onze collega’s van Tax en Advisory.

Zo kunnen wij u helpen

  • Opzetten van samenwerkingsverbanden (ook publiek-privaat), inclusief juridische fusies, overnames, het opstellen van samenwerkingscontracten en implementeren van de governance.
  • Advies over en implementatie van herstructureringstrajecten, waarbij ook de rechtspositie van het personeel wordt beoordeeld.
  • Advies over herinrichting ziekenhuisorganisatie en de verhouding tot de medisch specialisten.

Contact

Hans Linders

Hans Linders

Senior Director, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 52 56

Volg ons