Verbeteren van internal governance

Three lines of defence als concept voor optimaal internal goverance-systeem

Van het beschermen van de waarde van uw organisatie naar het creëren van waarde – hoe kunnen we u helpen?

First line of defence

Het begint bij u. Als manager van uw organisatie bent u de eerste verdediger die risico’s kan identificeren, onderscheppen en neutraliseren.

Second line of defence

U staat echter niet alleen. U kunt optimaal gebruik maken van de activiteiten van de second line of defence, zoals Control, Compliance en Risk Management. Wij ondersteunen u bij het krijgen van een duidelijke visie over hoe uw organisatie kan worden aangestuurd en beheerst.

Third line of defence

Internal Audit, de third line of defence, geeft u informatie over hoe de eerste twee verdedigingslinies werken en hoe efficiënt uw organisatie de risico’s in de grip houdt.

Three lines of defence als concept voor optimaal internal goverance-systeem
Verbeteren van internal governance

Zo kunnen wij u helpen

  • Control level alignment: het optimaliseren van de management control en de operational control, uitgaande van de strategic controls van de onderneming.
  • Corporate governance: wij beoordelen en ontwikkelen governance modellen die u helpen bij het inzichtelijk krijgen van risico’s en de wijze waarop deze kunnen worden beheerst.
  • Audit Committee Reporting: het creëren van echte waarde voor het Audit Committee door het definiëren en implementeren van evaluatiesystemen. Daarmee analyseert u systematisch de oorzaken van risico’s en kunt u effectief actie ondernemen op alle control-niveaus.

Contact

Jan Driessen

Partner

Tel: +31 (0)88 792 55 87

Volg ons