Wim Hutten

Partner, PwC Netherlands

Sinds 1998 ben ik verbonden aan PwC en als partner werkzaam binnen de business unit Risk Assurance. Mijn focus ligt op bijzondere assurance- en adviesopdrachten, vaak in combinatie van strategie, technologie, financiën en transformatie aspecten bij middelgrote organisaties in de private en publieke sector. Voorbeelden van opdrachten zijn proces- & IT-audits, organisatie en IT-alignment/fusion vraagstukken, softwarecertificering, selectie van software en leveranciers, kwaliteitsbewaking in veranderingstrajecten enz.

Tevens heb ik een specifieke focus op bedrijfsapplicaties. Dit betreft vooral Microsoft producten als SharePoint, Dynamics (CRM NAV AX) en Reporting Services. Dan wel producten die volledig of in belangrijke mate gebruik maken van Microsoft-componenten (MS SQL) en ontwikkelomgevingen (.NET of C#).Tevens actief rond thema’s als Digitalisering, Big Data, Cloud, Cyber Security en IT Risk management.

Mijn klantenportfolio bestaat uit een brede variëteit aan (internationale) middelgrote bedrijven en organisaties in automotive, bouw, engineering, handel, productie, retail, technologie, uitzendbranche, zakelijke dienstverlening, publiek en openbaar onderwijs, zorg en binnenlands bestuur. Ik geef leiding aan een groep medewerkers die vanuit de kantoren Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Zwolle de hiervoor genoemde diensten dichtbij de klant leveren. Daarnaast ben ik binnen de PwC Assurance-praktijk actief in het kader van business development en innovatie van Risk Assurance producten en diensten.

Voorbeelden van recente opdrachten/projecten

• IT-audits in het kader van jaarrekeningcontroles

• Softwarebeoordeling en Softwarecertificering

• Kwaliteitsaudits en advisering rondom organisatie, automatisering en controlevraagstukken

• Programma- en projectmanagement en audits

• Advisering inzake IT-strategie en business- en IT-alignment

• Begeleiding van en advisering in veranderingstrajecten

• Begeleiding selectie en implementatie van leveranciers en informatiesystemen

Specialisaties

Mijn focus ligt op een breed scala van controle- en advieswerkzaamheden aan particuliere ondernemingen en publieke organisaties op de aspecten proces, technologie, financiën en beheersingsmaatregelen. Op aspecten als kennis, ervaring, opleiding, rollen, functies en opdrachten heb ik veel ervaring met de aanpak van deze vaak complexe en in toenemende mate integrale vraagstukken en de daaraan gekoppelde beheersingsrisico’s en mitigerende maatregelen.

Ervaring

Partner bij PwC
1998 – heden

Exact Software, Delft
1996 – 1998

BVG, Detam, Cadans
1992 – 1996

VB Accountants
1984 – 1992

Ministerie van VROM
1980 – 1984

Opleiding

NIVRA-Nyenrode
Registeraccountant (RA)

Contact details

Tel: +31 (0)88 792 46 65

E-mailadres

Ervaring

  • Partner sinds 1998

Specialisatie

  • controle- en advieswerkzaamheden aan particuliere ondernemingen en publieke organisaties op proces
  • technologie
  • financiën en beheersingsmaatregelen