Jay Tahtah

Jay Tahtah

Partner, PwC Netherlands

Ik heb mij gespecialiseerd in complexe verslaggeving onder IFRS, US GAAP en NL GAAP. Ik adviseer internationale (beursgenoteerde) ondernemingen over complexe verslaggevingvraagstukken in de financiële en niet-financiële sector. In de voorgaande jaren heb ik geadviseerd over diverse grote transacties en accounting projecten zoals post deal integraties (Purchase Price Allocations, accounting policy harmonization), Carve outs, GAAP conversies en Capital Market transacties zoals IPO's en Debt offerings in Europa en de US.

In de global firm ben ik betrokken bij de ontwikkeling van PwC's methodologie en tools voor nieuwe IFRS en US GAAP accounting standaarden zoals Revenue Recognition en Leases. Daarnaast ben ik voorzitter van PwC's global lease accounting netwerk wat zich bezighoudt met de veranderingen in lease accounting onder IFRS en US GAAP.

Ik ben tevens geassocieerd lid van de Nederlandse Vereniging van Leasemaatschappijen en ik adviseer diverse brancheorganisaties over ontwikkelingen in accounting zoals Retail, Real Estate en Equipment leasing brancheorganisaties.

Daarnaast ben verantwoordelijk voor diverse academische onderzoekspublicaties en artikelen over IFRS en leasing, inclusief PwC’s wereldwijde analyse van de financiële impact van de voorgestelde wijzigingen in de IFRS lease accounting op belangrijke financiële ratios en metrics van beursgenoteerde ondernemingen, en een survey van de niet-financiële impact op 500 Europese beursgenoteerde ondernemingen. Ik treed ook frequent op als spreker op IFRS en/of leasing onderwerpen op (inter)nationale conferenties.

Naast mijn professionele rollen ben ik voorzitter van PwC's multiculturele netwerk wat bijdraagt aan het promoten van diversiteit en inclusie.

Ervaring

 • 7 jaar in de audit praktijk waar ik verantwoordelijk was voor de controle van (internationale) beursgenoteerde ondernemingen
 • Sinds 2009 werkzaam in de Capital Markets and Accounting Advisory praktijk waar ik ondernemingen adviseer over complexe verslaggevingsvraagstukken

Voorbeelden van recente opdrachten/projecten

 • Ondersteuning van een IPO in Nederland
 • Ondersteuning van een IPO in de UK
 • Accounting advies en PPA voor een grote overname in de US door een Nederlandse onderneming
 • Financiële carve out van een divested business en IPO in Nederland
 • Financiële splitsing van een grote multinational
 • IFRS conversie van een portfolio onderneming van private equity
 • Impact study en implementatie van de nieuwe IFRS 15 revenue recognition standaard bij een beursgenoteerde onderneming

Loopbaan

Partner Capital Markets & Accounting Advisory Services
2014

Capital Markets & Accounting Advisory Services
2009

PwC Assurance
2002

Opleiding

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)
Economie (drs.)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)
Registeraccountant (RA)

Ervaring

 • Partner sinds 2014

Specialisatie

 • Ik heb mij gespecialiseerd in complexe verslaggeving onder IFRS US GAAP en NL GAAP