Frank van Groenestein

Frank van Groenestein

Partner, PwC Netherlands

Sinds 1991 ben ik werkzaam voor PwC Assurance binnen de financiële sector. Ik heb me gespecialiseerd in de dienstverlening voor vermogensbeheerders en pensioenfondsen. Naast de controle van jaarrekeningen heb ik ervaring op het gebied van  specifieke verantwoordingen aan toezichthouders, rapportage  inzake interne beheersing (Standaard 3402), inbrengverklaringen en controle van prospectussen, risicomanagement, governance, transacties,  en opleiding op het gebied van jaarrekeningrecht en beleggingsfondsen. Dit geldt zowel voor de  Europese/IFRS  als US/US GAAP-omgeving.

Mijn klantenportefeuille bestaat uit een vijftiental ondernemings- en bedrijfstakpensioenfondsen van middel-groot tot groot, een aantal in Nederland gevestigde “ retail”  beleggingsfondsen, grotere institutionele  beleggingsfondsen en in Nederland geadministreerde alternatieve beleggingsproducten gevestigd in het buitenland.

Binnen PwC ben ik verantwoordelijk voor de Nederlandse PwC Vermogensbeheer sectorgroep en voor het opleidingsaanbod over beleggingsfondsen. Binnen PwC internationaal maak ik deel uit van de PwC Asset Management Industry groep en de Asset Management IFRS werkgroep.

Voorbeelden van recente opdrachten/projecten zijn:

  • Controle van jaarrekeningen Controle van Wft prospectussen
  • Assurance opdrachten inzake interne beheersing van  vermogensbeheerders  en pensioenuitvoerders (Standaaard 3402)
  • Advisering omtrent opzetten van interne beheersingsraamwerk
  • Arangements letters debt issuance programs

Specialisaties

Mijn focus ligt op een breed scala aan controlewerkzaamheden en brede dienstverlening aan vermogensbeheerders, pensioenuitvoerders en pensioenfondsen. Ik ben gekwalificeerd  als IFRS en US GAAP specialist.

Ervaring

Voorzitter PwC Asset Management sectorgroep

2012 –heden

Partner bij PwC

2005 – heden

Recruitment Topschool manager Erasmus Universiteit Rotterdam

2001-2005      

Associate – senior manager PwC

1991-2005

Opleiding

Tilburg University

Registeraccountant (RA)

Erasmus Universiteit Rotterdam

Bedrijfseconomie (drs.)

 

Ervaring

  • Partner sinds 2005

Specialisatie

  • Dienstverlening voor vermogensbeheerders en pensioenfondsen