Eelco van der Enden

Partner

Sinds 2006 ben ik partner van PwC’s Compliance Services. Daarbij ligt mijn focus op tax function effectiveness. Ik heb ruim zestien jaar ervaring op mijn vakterrein.

Ik ondersteun ondernemingen bij hun streven naar verbetering van tax control framework om controle te verkrijgen over de fiscale functie. Daarnaast leg ik een goede basis om de relatie van de ondernemingen met de Belastingdienst te wijzigen (convenant), bijvoorbeeld door het ontwerpen van alle elementen van fiscale functie (tax control framework) en het opstellen en omschrijven van processen en controles.

Ik assisteer ondernemingen ook bij het opstellen en documenteren van hun FIN 48 met als doel het voldoen aan US GAAP-normen in hun financiële verklaringen. Ik ben tevens verantwoordelijk voor auditing met betrekking tot de fiscale positie van diverse audit clients van PwC waardoor PwC audit een mening kan vormen over de fiscale positie zoals opgenomen in de (geconsolideerde) financiële verklaringen van deze cliënten.

Naast mijn regulieren werkzaamheden ben ik docent aan het Nyenrode Business University Centre for Tax Management and Tax Assurance. Daar geef ik les aan senior executives en medewerkers van de Belastingdienst. Ik ondersteun op Nyenrode ook het Ministerie van Financiën met betrekking tot Horizontaal Toezicht en ik ontwikkelde tevens de Tax Assurance Academy.

Contact details

Tel: +31 (0)88 792 51 38

E-mailadres

Ervaring

  • Partner bij PwC sinds 2007

Specialisatie

  • Horizontaal Toezicht
  • Tax Function Effectiveness

Opleiding

  • Universiteit van Amsterdam
  • Nyenrode Business Universiteit