Veelgestelde vragen

Vragen en antwoorden over solliciteren bij PwC en het coronavirus

Solliciteren en events

Kan ik nog solliciteren bij PwC?

Ja, het is mogelijk om via de normale weg te solliciteren, via onze website. Daarnaast kan je altijd contact opnemen met verantwoordelijke recruiters via mail of telefoon. Telefonisch zijn wij bereikbaar op 088 - 792 87 77.

 

View more

Ik heb mijn eerste gesprek al gehad, gaat het sollicitatieproces nu wel verder?

Sollicitatieprocessen lopen gewoon door. Gesprekken zullen via de webcam* gevoerd worden en eventuele externe assessments zijn online. De verantwoordelijke recruiter kan je eventueel verder informeren bij vragen. Onder jouw vacature staat de verantwoordelijke recruiter, mocht hier geen telefoonnummer bijstaan kun je altijd contact opnemen via 088 - 792 87 77. 

*De gesprekken vinden via Google Hangouts plaats. Mocht je geen Google account hebben, geef dit dan tijdig aan dan zorgen we voor een andere optie. 

View more

Ik ben uitgenodigd voor een virtueel gesprek, moet ik me hier speciaal op voorbereiden?

Je kan je voorbereiden zoals je je ook zou voorbereiden op een normaal gesprek. Wel adviseren we je webcam en geluid alvorens gecheckt te hebben. En het is goed om te zorgen voor een stabiele internetverbinding (geen downloads op de achtergrond of het afspelen van een film).

View more

Ik heb een virtueel gesprek maar mijn kinderen zijn ook thuis, hoe los ik dit op?

We begrijpen dat het een uitdaging is op dit moment alle ballen hoog te houden. Wellicht is het mogelijk dat je partner even op de kinderen past bijvoorbeeld. Maar de situatie vereist flexibiliteit en met dit soort omstandigheden zullen we rekening houden.

View more

Ik voel me niet prettig bij de hele situatie en ik vind solliciteren lastig, kan ik mijn sollicitatie uitstellen?

Solliciteren doen we nu via de webcam om gezondheid en veiligheid te waarborgen, dat neemt hopelijk deel van onprettigheid weg. Solliciteren zelf is natuurlijk altijd spannend, maar wij zien het als een tweezijdig gesprek waarin je voldoende ruimte krijgt met ons kennis te maken en vragen te stellen. Uiteraard is het mogelijk met de recruiter te kijken naar latere alternatieven, echter loopt onze procedure gewoon door.

View more

Ik heb me aangemeld voor een event wat vóór 6 april plaatsvindt, gaat dit nu wel door?

Omdat wij de gezondheid van onze kandidaten en collega's zo goed mogelijk willen borgen zijn alle events t/m 6 april afgelast. We volgen hier de richtlijnen van het RIVM. Houd daarom onze website in de gaten. We hopen uiteraard snel weer nieuwe evenementen en activiteiten te organiseren zodra de situatie dat toelaat.

View more

Algemene vragen COVID-19

Ik denk dat ik, of iemand in mijn nabije omgeving, het nieuwe coronavirus heb. Wat moet ik doen?

Voor iedereen geldt:

  • Blijf thuis bij klachten van neusverkoudheid of hoesten, keelpijn of koorts. Dit zijn milde klachten. Mijd sociaal contact. Beperk bezoek aan kwetsbare personen. Volg hierin de richtlijnen van het RIVM.

Wat doet PwC op dit moment voor haar medewerkers?

  • Ons meest waardevolle bezit zijn onze medewerkers. Daarom vormt ons plan van aanpak rondom de coronapandemie een kernonderdeel van onze inspanningen op het gebied van bedrijfscontinuïteit.

    Lees meer informatie over onze aanpak

Waar kan ik de contactgegevens van de recruiters vinden?