The Associate Academy

Experience your future 

Als je als accountant start bij PwC volg je ons tweejarig opleidingsprogramma The Associate Academy, hét accountancy traineeship. Deze start elk jaar in september, een tussentijdse instroom in februari is ook mogelijk. Je kunt kiezen uit vijf Associate Academy locaties: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven of Zwolle. 

Wil jij:

  • Je accountancy-carrière een kickstart geven en elke dag uitgedaagd worden;
  • Je RA-titel halen en ontdekken welk klantenpakket en sector het beste bij je passen;
  • Elke dag nieuwe dingen leren, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak;
  • Klaargestoomd worden voor de toekomst en je kunnen aanpassen aan het steeds veranderende accountancyvakgebied;
  • Plezier hebben met collega’s en werken in een echte ‘learning playground’ ?

Dan is The Associate Academy echt iets voor jou!

     Direct solliciteren

Afstuderen bij PwC

Bijna klaar met je studie en wil je graag bij PwC afstuderen? Dat kan! Jij geeft zelf aan voor hoeveel dagen per week je dat wilt doen en daarbij kan je gebruikmaken van al onze informatiebronnen en de kennis van onze professionals bij het schrijven van je scriptie of afstudeeropdracht.

Alles over de afstudeerstage

Inhoud van het accountancy traineeship

The Associate Academy is een tweejarig opleidingsprogramma waarbij je vier dagen per week werkt en op vrijdag colleges volgt voor je (pre-)Master of Post-Master. Jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling staan centraal. Je krijgt de ruimte om ervaring op te doen in zo veel mogelijk verschillende marktsectoren, bijvoorbeeld door te werken bij start-ups, internationale bedrijven, innovatieve bedrijven en grote banken en verzekeraars en in andere marktsectoren.

Je werkt samen met je team aan opdrachten bij diverse klanten, zowel groot als klein. Je leert bedrijfsprocessen kennen, controleert jaarrekeningen, toetst de interne beheersing en voert de jaareindecontrole uit. Maar dat niet alleen: doordat corporate sustainability een steeds grotere rol speelt binnen het accountancyvakgebied, houd je je ook steeds meer bezig met bijvoorbeeld het inschatten van milieu- en sociale risico’s op de lange termijn. Als accountant bij PwC ben je dus met veel meer bezig dan alleen met jaarrekeningen.

Je interviewt klanten en vertaalt problemen naar bedrijfsgerichte oplossingen. Je leert werken met digitale systemen en nieuwe technologieën zoals robots en je wordt door middel van gamificatie voorbereid op de praktijk. Hierbij leer je op een interactieve manier de brug te slaan tussen theorie en praktijk.

loading-player

Playback of this video is not currently available

Eerst kennismaken?

Afstudeerstage

Bijna klaar met je studie en wil je graag bij PwC afstuderen? Dat kan! Jij geeft zelf aan voor hoeveel dagen per week je dat wilt doen en daarbij kan je gebruikmaken van al onze informatiebronnen en de kennis van onze professionals bij het schrijven van je scriptie of afstudeeropdracht.

Solliciteer direct

 

One Day Job

Experience your future at PwC en loop een dag mee met een accountant

Zit je in het derde jaar van je bachelor of ben bezig met je master Accountancy en ben je benieuwd  hoe het eraan toe gaat in het leven van een accountant? Geef je dan op om een dag met ons mee te lopen met een accountant van PwC en laat ons je zien wat voor impact je kan hebben.

Meld je aan

 

loading-player

Playback of this video is not currently available

Grip op jouw leerproces

Als associate krijg je grip op jouw leerproces. Je krijgt een coach toegewezen die je intensief begeleidt en die je leert hoe je het beste uit jezelf kunt halen. Binnen The Associate Academy ligt de nadruk op het ontwikkelen van jouw soft skills, zoals persoonlijk leiderschap en communicatie. Je leert hoe je je moet presenteren bij klanten en je leert omgaan met verschillende manieren van leiderschap. Je werkt nauw samen met je mede-associates, geeft elkaar feedback en coacht elkaar. Hiermee leer je je aanpassen aan de ontwikkelingen in het accountancyvakgebied. Tevens krijg je toegang tot allerlei trainingen, waarmee je je kennis kunt verdiepen én verbreden.   

Binnen The Associate Academy bouw je aan een hecht netwerk. Tijdens de terugkomdagen deel je jouw ervaringen met de andere associates en er is veel ruimte voor gezelligheid met elkaar, onder andere op borrels, een ski-reis, een zeilweekend en meer.

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}

Combinatietrajecten binnen The Associate Academy (50/50 trajecten)

Binnen The Associate Academy heb je de optie om te starten in een combinatietraject Audit en CMAAS.

Je hebt ook de mogelijkheid om te starten als Associate in een combinatietraject Audit en Sustainability.

Start The Associate Academy met een specialisatie in de financiële sector.

Een uniek en intensief tweejarig trainingsprogramma dat draait om de innovatie en de digitale transformatie.

< Back

< Back
[+] Read More

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}

Solliciteer nu!

In vijf stappen naar een plaats in The Associate Academy:

Stap 1. Online sollicitatie
Heb jij een afgeronde HBO BSc of WO MSc Accountancy én belangstelling om vanaf september 2020 in te stromen als Associate bij PwC in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Zwolle of Eindhoven? Stuur dan jouw sollicitatie met motivatie en cv in, waarna wij contact met je opnemen. Na een zorgvuldige afweging hoor je of we je opnemen in de verdere procedure.

Stap 2. Online assessment
Het online assessment bevat drie onderdelen: capaciteitentest, persoonlijkheidsvragenlijst en motivatie vragenlijst. Het geeft ons een beeld van jouw voorkeursgedrag in allerlei situaties en van jouw verbale en cijfermatige vaardigheden. Die zijn van groot belang bij het uitoefenen van het accountantsvak. Als jouw uitslag van het online assessment bekend is, hoor je of we je uitnodigen voor het eerste sollicitatiegesprek.

loading-player

Playback of this video is not currently available

loading-player

Playback of this video is not currently available

Stap 3. Persoonlijke kennismaking
In een eerste kennismaking - vaak face-to-face, maar ook wel eens telefonisch - horen we graag jouw duidelijke motivatie om als Associate bij PwC aan de slag te gaan. We gaan niet alleen in op jou als persoon, maar bespreken ook jouw toekomstmogelijkheden bij PwC. Uiteraard staan we open voor alle vragen die jij hebt, dus zorg dat je deze paraat hebt. Op basis van dit gesprek hoor je of we je uitnodigen voor een diepte interview.

Stap 4. Diepte interview
Het diepte interview heb je met een recruiter en een partner van de business unit waarin je aan de slag gaat. Met hen spreek je uitgebreid over jouw vaardigheden en de wederzijdse verwachtingen. Na dit gesprek krijg je van ons bericht of we jou een contract aanbieden.

Stap 5. Aanbod
Als jij het aanbod doorgenomen hebt en ermee akkoord gaat, maken we alles formeel in orde en verwelkomen wij jou per eerstvolgende startdatum als Associate bij PwC. Je neemt dan automatisch deel aan The Associate Academy.

{{filterContent.facetedTitle}}

{{contentList.dataService.numberHits}} {{contentList.dataService.numberHits == 1 ? 'result' : 'results'}}
{{contentList.loadingText}}

Contact

Wouter Kraster

Wouter Kraster

Campusrecruiter Audit & Assurance Zuid-Nederland, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)6 20 22 60 76

Rihaam  Marraha

Rihaam Marraha

Campusrecruiter Audit & Assurance in Midden- en Noord-Nederland, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)6 12 06 92 93

Eliane Stuijt

Eliane Stuijt

Campusrecruiter Audit & Assurance Noord-Holland & CMAAS, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)6 13 39 68 43

Volg ons