Cybersecurity & forensic technology traineeship

Fast Track Programma

Het traineeship is ontwikkeld om pas afgestudeerde IT-specialisten meteen aan het begin van hun carrière in cybersecurity een flinke boost te geven. Het programma duurt 16 weken en begint met het opbouwen van solide basisvaardigheden op het gebied van technologie, cybersecurity en consulting. Gedurende het traineeship volg je een interessante bootcamp met andere Europese new joiners en ga je op business trip in het buitenland.

Je leert nieuwe tools kennen en werkt aan cases, samen met trainees uit verschillende competentiegroepen. In de tussentijd werk je aan het behalen van zes certificeringen, waaronder CISSP.   

We stimuleren en begeleiden je voortdurend zodat jij kunt uitgroeien tot een van de allerbeste cybersecurity-professionals. Om je te helpen in dit leerproces, volg je  trainingen en word je begeleid door een buddy.

Na het traineeship begin je meteen in het door jou gekozen vakgebied en werk je met andere gespecialiseerde teams samen aan verschillende projecten voor zowel nationale als internationale klanten.

loading-player

Playback of this video is not currently available

Kennismaken met PwC?

Kom naar The Cyber Security Experience op 7 februari. Je zou het misschien niet gelijk verwachten maar bij PwC lopen wij niet alleen voor op het gebied van accountancy, maar ook op het gebied van cybersecurity en digitale veiligheid. Hier hebben wij jouw IT skills hard voor nodig! Heb jij interesse in IT carrière bij PwC? Kom dan op 7 februari naar The Cyber Security Experience, leer alles over de mogelijkheden binnen Cyber, Forensics & Privacy!

Aanmelden 

Voor de start van jouw Fast Track maak je keuze uit één van de volgende tracks

Digital Forensics & eDiscovery

Bij dit team los je in (inter)nationaal verband complexe (big) data-vraagstukken op. Je maakt hiervoor gebruik van gestructureerde, ongestructureerde en systeemdata.
Een beroemd tijdschrift werd bijvoorbeeld gepubliceerd vóór de officiële release-datum en de uitgever wilde weten wie verantwoordelijk was voor deze hack. Binnen 20 dagen onderzocht ons onderzoeksteam de zaak door middel van structured secret data review en loste deze op met behulp van speciale technologische tools.

View more

Incident Response

Bij dit team word je ingevlogen bij klanten waar een incident heeft plaatsgevonden, denk bijvoorbeeld aan een datalek. Een klant was bijvoorbeeld €300.000,- kwijtgeraakt, doordat aanvallers een bedrag hebben overgemaakt naar hun eigen rekening. Uit ons onderzoek bleek dat aanvallers maandenlang toegang hebben gehad tot interne communicatie en ze konden transacties aanpassen. Hierdoor werd het geld naar hun eigen rekening overgemaakt. In deze situatie is jouw taak dat het niet erger wordt en je doet een analyse van de schade.

View more

Forensic Data Analytics

Met behulp van data-analyse speur je bij Forensics naar elektronische sporen van onder andere fraude, corruptie, overtredingen van wet- en regelgeving en voer je cybersecurity-onderzoeken uit. Zo kun je bijvoorbeeld op projecten werken waar we op zoek gaan naar terroristen of criminelen. Dit doen we door grote hoeveelheden data te monitoren en analyses uit te voeren (van Artificial intelligence tot real-time analytics in the cloud) om de juiste boeven te vinden. Je kunt jezelf hier echt verliezen in het verhaal achter de data. Wil jij hier ook impact maken?

View more

Identity & Access Management

Met name voor Identity & Access Management (IAM of Digital Identity) vereisen we ICT-vaardigheden van onze collega's. Jij bent dan ook een afgestudeerde informaticus met softwareontwikkeling / engineering vaardigheden. Wij werken veel met IAM technologieën zoals SailPoint, ForgeRock en CyberArk en het is waarschijnlijk dat je opgeleid gaat worden om met een of meer van deze toonaangevende IAM oplossingen te werken. Wij garanderen dat je een boeiende wereld betreedt waarin je al je ICT-talent kunt inzetten in een zeer snel groeiend segment van de markt waar PwC een unieke positie bekleedt. Het PwC Amsterdam Digital Identity team maakt deel uit van het grootste Europese Digital Identity Team dat er is, waardoor je de mogelijkheid hebt om voortdurend te leren in dit uitdagende vakgebied en deel te nemen aan internationale projecten.

Het team bouwt aan nieuwe, state-of-the-art vormen van authenticatie. We hebben allemaal een online banking app, maar durf je in te loggen met gezichtsherkenning? Hier ontwikkel je, adviseer je en implementeer je de toekomst van IAM. Onze oplossingen spelen een cruciale rol in cybersecurity en zijn onlosmakelijk verbonden met de veiligheid en productiviteit van de klanten waarvoor je werkt. 

Iedereen heeft een online identiteit en alles is met iedereen verbonden. In dit team creëer je een persoonlijke, naadloze en veilige gebruikerservaring via online en fysieke touchpoints voor klanten en partners van onze klanten. Daarnaast ben je op verschillende projecten bezig met het verbeteren van de tijd die je nodig hebt om service te verlenen en de bruikbaarheid voor medewerkers om toegang te krijgen tot kritische data en systemen. Tot slot, maar niet in de laatste plaats, zul je de toegang tot bedrijfsgevoelige gegevens controleren om fraude te voorkomen en intellectueel eigendom te beschermen. Je bent de spin in het web die alles voor iedereen met elkaar verbindt en die organisaties cyberveilig maakt, zodat hackers geen kans krijgen om binnen te komen.

Klaar om een impact te maken? Wij kijken uit naar jouw sollicitatie.

View more

Cybersecurity Consultant

Voor dit team zijn wij op zoek naar de alleskunners op het gebied van cybersecurity. Wil jij echt alles weten van cybersecurity, en wil jij in een breed scala van disciplines worden opgeleid? Bij Security Network Engineering word jij de expert op het gebied van cloud engineering, cyber security analytics, offensive security, security engineering en network engineering.

View more

Offensive Security Services & Ethical Hacking

Je probeert bij onze klanten in te breken door bijvoorbeeld te hacken, zodat ze hun beveiliging kunnen valideren en verbeteren. Dit team gaat bijvoorbeeld naar een groot drankconcern dat haar beveiliging niet op orde heeft. Je probeert daar dan fysiek toegang te krijgen tot het bedrijf en eenmaal binnen probeer je in te breken in hun IT-infrastructuur om de productie te stoppen. Vervolgens verbeter je samen met de klant de beveiliging.

View more

Praktische informatie

  • Startdatum 1 april 2020
  • Programma van 16 weken met zes waardevolle certificeringen (waaronder CISSP)
  • Vast contract met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (bijv. lease-auto, goede pensioenregeling, iPhone en MacBook)
  • 32 vakantiedagen op jaarbasis
  • Variabele bonus gebaseerd op de resultaten van PwC en persoonlijke prestaties

Onze cybersecurity, forensics & privacypraktijk 

Dit team is erop gericht om voor grote nationale en internationale bedrijven en overheidsorganisaties de omgeving veiliger te maken. Samen met 150 andere professionals in Nederland werk jij aan baanbrekende projecten die alle aspecten van cybersecurity bestrijken: van ethical hacking tot dreigingsdetectie en forensisch onderzoek, van het voorkómen tot het oplossen van cybercrime, van privacy, compliance, beleid en governance, beveiligingsarchitectuur en ‑implementatie tot identiteits- en toegangsbeheer.

Wil jij meer informatie over onze CF&P-praktijk? Bekijk hier de competenties die je gedurende de Fast track leert kennen.

Wie ben jij?

Kun jij het verschil maken, heb je een technische knobbel, ben je digitaal georiënteerd, heb jij affiniteit met cybersecurity, ben je analytisch en nieuwsgierig? Dan ben jij de ideale kandidaat!

Geef jouw cybersecuritycarrière een kickstart. Kijk of jij aan de voorwaarden voldoet en meld je aan. Het eerste deel van de selectieprocedure is een online assessment dat je ontvangt na aanmelding.

  • Je hebt een hbo- of wo-opleiding afgerond (bachelor of master) met IT als hoofdvak of specialisatie (zoals: Software Engineering, Information Science, Information Technology, Cybersecurity);
  • Je spreekt vloeiend Engels;
  • Je bent een teamspeler en kunt presteren onder hoge druk;
  • Je bent oprecht geïnteresseerd in cybersecurity, forensische ICT en privacy.

Contact

Joris Lievens

Campusrecruiter Cyber, Forensics & Privacy, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)6 20 26 09 76

Volg ons