Cybersecurity & forensic technology traineeship

Fast Track Programma

Het traineeship is ontwikkeld om pas afgestudeerde IT-specialisten meteen aan het begin van hun carrière in cybersecurity een flinke boost te geven. Het programma duurt 16 weken en begint met het opbouwen van solide basisvaardigheden op het gebied van technologie, cybersecurity en consulting. Gedurende het traineeship ga je op business trip naar het buitenland.

Je leert nieuwe tools kennen en werkt aan cases, samen met trainees uit verschillende competentiegroepen. In de tussentijd werk je aan het behalen van je CISSP certificering. 

We stimuleren en begeleiden je voortdurend zodat jij kunt uitgroeien tot een van de allerbeste cybersecurity-professionals. Om je te helpen in dit leerproces, volg je trainingen en word je begeleid door een buddy.

Na het traineeship begin je meteen in het door jou gekozen vakgebied en werk je met andere gespecialiseerde teams samen aan verschillende projecten voor zowel nationale als internationale klanten.

De inschrijving voor kandidaten buiten de EU is gesloten.

Maak je keuze uit één van de volgende tracks

Digital Forensics & eDiscovery

Studieachtergrond: Master Computer Science /Informatica, HBO Forensisch IT, Hbo ICT

Wat ga je doen:

Bij dit team los je in (inter)nationaal verband complexe (big) data-vraagstukken op. Je maakt hiervoor gebruik van gestructureerde, ongestructureerde en systeemdata.

Een beroemd tijdschrift werd bijvoorbeeld gepubliceerd vóór de officiële release-datum en de uitgever wilde weten wie verantwoordelijk was voor deze hack. Binnen 20 dagen onderzocht ons onderzoeksteam de zaak door middel van structured secret data review en loste deze op met behulp van speciale technologische tools.

 

View more

Forensic Data Analytics

Studieachtergrond: Een kwantitatieve Master of PhD: Math/ Physics/ Artificial Intelligence

Wat ga je doen:

Met behulp van data-analyse speur je bij Forensics naar elektronische sporen van onder andere fraude, corruptie, overtredingen van wet- en regelgeving en voer je cybersecurity-onderzoeken uit. Zo kun je bijvoorbeeld op projecten werken waar we op zoek gaan naar terroristen of criminelen. Dit doen we door grote hoeveelheden data te monitoren en analyses uit te voeren (van Artificial intelligence tot real-time analytics in the cloud) om de juiste boeven te vinden. Je kunt jezelf hier echt verliezen in het verhaal achter de data.

View more

Incident Response

Studieachtergrond: Master Computer Science, Master Cyber Security

Wat ga je doen:

Bij dit team word je ingevlogen bij klanten waar een incident heeft plaatsgevonden, denk bijvoorbeeld aan een datalek. Een klant was bijvoorbeeld €300.000,- kwijtgeraakt, doordat aanvallers een bedrag hebben overgemaakt naar hun eigen rekening. Uit ons onderzoek bleek dat aanvallers maandenlang toegang hebben gehad tot interne communicatie en ze konden transacties aanpassen. Hierdoor werd het geld naar hun eigen rekening overgemaakt. In deze situatie is jouw taak dat het niet erger wordt en je doet een analyse van de schade.

 

View more

Identity & Access Management

Studieachtergrond: HBO ICT, HBO Software Engineering, Master Computer Science, Master Software Engineering, Ervaring met programmeren

Wat ga je doen:

Het PwC Digital Identity-team werkt in een fascinerende wereld waar risico, compliance, organisatieontwerp, HR en IT samenkomen om ervoor te zorgen dat alleen de juiste mensen toegang hebben tot de juiste informatie. In Fasttrack Identity & Access Management (IAM of Digital Identity) hebben we bedrijfsanalisten en consultants nodig die de kloof kunnen dichten tussen het IT-domein van onze IT-ontwikkelaars en IT-architecten en het bedrijf. We werken veel met IAM-technologieën zoals SailPoint, ForgeRock en CyberArk en het is waarschijnlijk dat je opgeleid gaat worden om te werken met een of meer van deze toonaangevende IAM-oplossingen vanuit een functioneel / zakelijk implementatieperspectief. 

Iedereen heeft een online identiteit en alles is met iedereen verbonden. In dit team creëer je een persoonlijke, naadloze en veilige gebruikerservaring via online en fysieke contactpunten voor klanten en partners van onze klanten. Je zal ook deelnemen aan verschillende projecten waarbij je de servicetijd en bruikbaarheid voor werknemers verbeterd om toegang te krijgen tot kritieke gegevens en systemen. Tenslotte beheer je de toegang tot bedrijfsgevoelige gegevens om fraude te voorkomen en intellectueel eigendom te beschermen. Je bent de spin in het web die alles voor iedereen verbindt en die organisaties cyberveilig maakt, waardoor hackers geen enkele kans krijgen om binnen te komen.

View more

Consulting Cyber Security

Studieachtergrond: Master Systems & Network Engineering/ Security Network Engineering, Master Computer Science, Master Cyber Security, Management, Technology 

Wat ga je doen:

Voor dit team zijn wij op zoek naar de alleskunners op het gebied van cybersecurity. Wil jij echt alles weten van cyber security, en wil jij in een breed scala van disciplines worden opgeleid? Binnen Security Network Engineering word jij de expert op het gebied van cloud engineering, cyber security analytics, security engineering en/of network engineering.

View more

Offensive Security Services & Ethical Hacking

Studieachtergrond: Master Systems & Network Engineering/ Security Network Engineering, Master Computer Science, Master Cyber Security

Wat ga je doen:

Je probeert bij onze klanten in te breken door bijvoorbeeld te hacken, zodat ze hun beveiliging kunnen valideren en verbeteren. Dit team gaat naar een multinational dat haar beveiliging niet op orde heeft. Je probeert daar dan fysiek toegang te krijgen tot het bedrijf en eenmaal binnen probeer je in te breken in hun IT-infrastructuur om de productie te stoppen. Vervolgens verbeter je samen met de klant de beveiliging.

 

View more

Praktische informatie

  • Startdatum 2021
  • Programma van 16 weken met zes waardevolle certificeringen (waaronder CISSP)
  • Vast contract met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (bijv. lease-auto, goede pensioenregeling, iPhone en MacBook)
  • 32 vakantiedagen op jaarbasis
  • Variabele bonus gebaseerd op de resultaten van PwC en persoonlijke prestaties

Onze cybersecurity, forensics & privacypraktijk 

Dit team is erop gericht om voor grote nationale en internationale bedrijven en overheidsorganisaties de omgeving veiliger te maken. Samen met 150 andere professionals in Nederland werk jij aan baanbrekende projecten die alle aspecten van cybersecurity bestrijken: van ethical hacking tot dreigingsdetectie en forensisch onderzoek, van het voorkómen tot het oplossen van cybercrime, van privacy, compliance, beleid en governance, beveiligingsarchitectuur en ‑implementatie tot identiteits- en toegangsbeheer.

Wil jij meer informatie over onze CF&P-praktijk? Bekijk hier de competenties die je gedurende de Fast track leert kennen.

Wie ben jij?

Kun jij het verschil maken, heb je een technische knobbel, ben je digitaal georiënteerd, heb jij affiniteit met cybersecurity, ben je analytisch en nieuwsgierig? Dan ben jij de ideale kandidaat!

Geef jouw cybersecuritycarrière een kickstart. Kijk of jij aan de voorwaarden voldoet en meld je aan. Het eerste deel van de selectieprocedure is een online assessment dat je ontvangt na aanmelding.

  • Je hebt een hbo- of wo-opleiding afgerond (bachelor of master) met IT als hoofdvak of specialisatie (zoals: Software Engineering, Information Science, Information Technology, Cybersecurity);
  • Je spreekt vloeiend Engels;
  • Je bent een teamspeler en kunt presteren onder hoge druk;
  • Je bent oprecht geïnteresseerd in cybersecurity, forensische ICT en privacy.

Contact

Brigitte Bekenkamp

Brigitte Bekenkamp

Campusrecruiter Cybersecurity, Forensics & Privacy, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)6 14 83 96 20

Volg ons