Skip to content Skip to footer
Search

Digital Assurance Academy

Digital Assurance Academy

Dat de wereld om ons heen verandert, daar kan niets of niemand meer omheen. Dat wij binnen PwC klanten helpen op het gebied van digitale transformaties, klinkt je wellicht ook niet onbekend maar wat voor jou interessanter is: hoe ga jij om met innovatie en digitalisering? Dat is wat voorop staat in het Digital Assurance Academy. Dit programma is een uniek en intensief tweejarig trainingsprogramma dat draait om de innovatie en de digitale transformatie van onze eigen dienstverlening: Assurance en Audit.

Wat doen wij?

Het unieke aan dit programma is dat je dé auditor wordt van de toekomst. Je ontwikkelt je vakinhoudelijk door een groot deel van de tijd bezig te zijn met de financiële of IT Audit en het volgen van een post master RA of in geval van IT,  audit RE. Dit stel je samen met je coach op in een opleidingsplan dat past bij jouw persoonlijke ambities. Tegelijkertijd focus jij je op innovatie en bekijk je het werk als proces vanuit een innovatieve bril zodat je verder kunt digitaliseren.

Je krijgt trainingen om je digitale skills te upgraden en leert werken in programma’s als Power BI, Alteryx voor visualisaties, en Python om te programmeren. Je staat er gelukkig niet alleen voor. Samen met je mede - associates en andere collega’s werk je de komende 2 jaar intensief samen.

Wie ben jij?

Je hebt een achtergrond in Accountancy of Information Science/ Data Science. Afhankelijk van je achtergrond start je in  de Audit Track of in de Tech Track en ga je je bezighouden met werkzaamheden als jaarrekeningcontroles en IT audits.Het programma is bedoeld voor kandidaten die het leuk vinden om zich, naast hun vakinhoudelijke achtergrond, bezig te houden met innovatie / digitalisering en daarmee een breder pad willen bewandelen. Naast je vakinhoudelijke kennis wil jij je gaan ontwikkelen op het gebied van digitale innovaties met aandacht voor het behouden van digitale veiligheid en zekerheid.

Digital Assurance Academy in Tracks

Het programma bestaat uit twee tracks, de keuze voor jouw track bepalen we samen met jou, afhankelijk van je achtergrond. Periodiek komen de trainees van beide tracks samen waarin er trainingen worden gevolgd maar ook voor Peer group learning om van elkaar te blijven leren. Daarnaast volgen beide tracks gezamenlijke digital trainingen naast de reguliere trainingen vanuit The Associate Academy.

De Audit Track

De Audit Track

In een jaar werk je ongeveer 60% van de tijd in de reguliere audit en voer je controlewerkzaamheden uit. In de overige tijd werk je aan projecten bij de klant en interne projecten gericht op digitale innovaties. In de projecten voor een klant werk je nauw samen met Digital Accelerators. Dit zijn ervaren collega’s die gespecialiseerd zijn in digitale innovatie en jou graag verder helpen met je digitale ontwikkeling.
Je kunt in de Audit Track denken aan werkzaamheden als: het verbeteren van werkzaamheden door Workflows op te zetten in Alteryx en door bijvoorbeeld te werken met eenvoudige IT systemen om het werk voor ons zelf en collega’s op het gebied van Risk Assurance te vergemakkelijken.
De Audit Track kun je volgen op een van onze volgende kantoren: Amsterdam, Utrecht, Zwolle, Rotterdam en Eindhoven.

Solliciteren is altijd mogelijk. Neem contact op met één van de recruiters voor meer informatie.

Solliciteer hier voor de Audit Track

Playback of this video is not currently available

2:03

De Tech Track

De Tech Track

In een jaar werk je ongeveer 65% procent van de tijd aan IT Auditwerkzaamheden. De overige tijd ben je bezig met innovatie- die je ook gelijk uitvoert bij klanten in een rol als consultant. Jouw digital skills worden dus gelijk in praktijk gebracht. Ook in de Tech Track werk je nauw samen met de Digital Accelerators.
De Tech Track kun je volgen op ons hoofdkantoor in Amsterdam.

Solliciteren is altijd mogelijk. Neem contact op met één van de recruiters voor meer informatie.

Solliciteer hier voor de Tech Track

Wie zoeken wij?

 • WO Accountancy studenten met intrinsieke motivatie en ervaring in Digital (bijvoorbeeld vakken hierin gevolgd of een programmeertaal geleerd); 

 • WO Information Science/ IT/ Econometrie/ Data Science achtergrond voor RAS; 

 • Kennis van de Nederlandse en Engelse taal (bij voorkeur Nederlands);

 • Je bent innovatief ingesteld en wilt graag doorgroeien in nieuwe digitale ontwikkelingen;

 • Je hebt de ambitie om zowel controle- als advieswerk te doen in een digitale Assurance omgeving;

 • Je wilt graag een bijdrage leveren aan maatschappelijke en relevante thema’s in een digitale wereld;

 • Je bent een ambitieuze teamspeler die graag kwaliteit levert.

Wat bieden wij?

Een post-master die betaald wordt door PwC. Voor de Audit Track is dit de RA opleiding. Voor de Tech Track is dat een post-master in de richting van RE. Samen met je coach stel je een opleidingsplan op dat past bij je ambities.

 • Een intensief opleidingsprogramma met inhoudelijke trainingen maar ook op het gebied van Soft-skills. Dit zijn er minimaal 19;
 • Een aantrekkelijk startsalaris, bonus en overuren regeling;
 • Informele get together activiteiten. Tegenwoordig digitaal maar voorheen in de vorm van teamuitjes; kerstgala en een skiweekend;
 • Overige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ‘well-being budget’. Dit is een persoonlijk jaarlijks budget van € 750,- uit te geven aan jouw gezondheid, zoals: mindfulness, sport, lifestyle coaching, wellness, een tweede scherm voor jouw thuiswerkplek en noise cancelling headphones;

Lees hier over de arbeidsvoorwaarden van PwC.

{{filterContent.facetedTitle}}

Contact

Hide