Tax en Legal Zomerbaan

Leer onze tax- en legalpraktijk kennen

De zomer is in zicht en jij wil jouw fiscale kennis die je tot nu toe hebt opgedaan testen in de praktijk. Weet jij al waar je straks graag aan de slag wilt? Zijn de studievakken die je leuk vindt, net zo leuk in de praktijk? Lucky you, komende zomer organiseren wij weer de jaarlijkse Tax & Legal Zomerbaan waarbij je twee weken lang als PwC’er meedraait in de Tax-praktijk van jouw keuze!

De inschrijving voor de Tax & Legal Zomerbaan loopt van 28 april t/m 31 mei, mocht je interesse hebben in de mogelijkheden bij PwC binnen onze Tax-praktijk bekijk dan de werkstudentschappen of laat je gegevens alvast achter.

Schrijf je hier in 

Tax en Legal Zomerbaan

Wie ben jij?

Je hebt een studieachtergrond in Fiscaal Recht, Fiscale Economies, Econometrie of Actuariële Wetenschappen. Met deze studieachtergronden kan je terecht bij de volgende teams:

Studeer je Econometrie, Actuariële Wetenschappen, Data Science of Wiskunde dan kun je op verschillende kantoren terecht bij:  

Wat doe jij tijdens de Tax & Legal Zomerbaan?

Tijdens de Tax & Legal Zomerbaan draai jij volledig mee in de Tax- praktijk van jouw keuze. Je krijgt een kijkje in de keuken, proeft de werksfeer en verricht opdrachten voor echte klantcases. Zo krijg je in twee weken een goed beeld van werken bij PwC en wij leren jou natuurlijk ook door en door kennen. Wie weet waar dat nog toe kan leiden…

In de twee weken dat je bij PwC aan de slag gaat, krijg je een eigen laptop en een career coach. Bovendien ontvang je een vergoeding en sluit je de Tax & Legal Zomerbaan af met alle andere deelnemers!

Gezien de huidige omstandigheden houden we als PwC rekening met twee scenario’s.

Het eerste scenario waar wij rekening mee houden is dat de Tax & Legal Zomerbaan virtueel plaats gaat vinden. In dit geval kom je de eerste dag naar kantoor om je laptop op te halen, kennis te maken met je career coach en opdrachten alvast door te nemen. Vanuit huis zul je virtuele koffiegesprekken voeren om je collega’s nog beter te leren kennen, deelnemen aan calls, meekijken met projecten etc.

Mocht het tegen die tijd weer mogelijk zijn, zullen we in shifts terug naar kantoor gaan. In overleg met jou en jouw career coach zal hiervoor een indeling gemaakt worden waarbij rekening wordt gehouden met jouw eventuele vragen over deze situatie.

Solliciteer uiterlijk zondag 31 mei en geef duidelijk in jouw motivatiebrief aan welk kantoor en welke afdeling jouw voorkeur heeft, dan houden we daar zoveel mogelijk rekening mee. De sollicitaties voor de Tax & Legal Zomerbaan zijn in juni en mocht je interesse hebben in de mogelijkheden bij PwC binnen onze Tax-praktijk bekijk dan de werkstudentschappen.

 

Bekijk hier de vlogs van Anne-Sophie over haar ervaringen tijdens de zomerbaan 2018

Vlogs

Sollicitatieprocedure

Stap 1. Online sollicitatie
Ben jij momenteel derdejaars bachelorstudent of Masterstudent Fiscaal Recht, Fiscale Economie, Econometrie of Actuariële Wetenschappen dan komen we graag met je in gesprek. Stuur jouw sollicitatie met motivatie en cv in.

Stap 2. Online assessment
Het online assessment bevat drie onderdelen: een capaciteitentest, een persoonlijkheidsvragenlijst en een motivatie vragenlijst. Als jouw uitslag van het online assessment bekend is, hoor je of we je uitnodigen voor het eerste sollicitatiegesprek. 

Stap 3. Het interview
In een eerste kennismaking horen we graag jouw duidelijke motivatie om bij PwC aan de slag te gaan. We gaan niet alleen in op jou als persoon, maar bespreken ook jouw toekomstmogelijkheden bij PwC. Uiteraard staan we open voor alle vragen die jij hebt, dus zorg dat je deze paraat hebt. Op basis van dit gesprek hoor je of je mag starten met de Tax & Legal Zomerbaan!

Stel hier je vraag over de Perfecte Vakantiebaan

Bij het verstrekken van uw e-mailadres erkent u de privacy statement gelezen te hebben, en gaat u akkoord met het verwerken van de data in overeenkomst met de privacy statement. (inclusief internationale gegevens uitwisseling). Mocht u op een bepaald moment van gedachten veranderen over het ontvangen van informatie van ons, dan kunt u ons dit laten weten via het contactformulier.

Sam Santos de Almeida

Campusrecruiter Corporate Tax

Tel: +31 (0)68 211 15 74

Contact