Digital Winter Course

Tijdens de Digital Winter Course ga jij samenwerken in een team aan de case 'VisionLocal'. In een eerdere fase heeft de opticienketen VisionLocal PwC benaderd om met een voorstel te komen hoe zij konden innoveren om hun huidige positie als marktleider te behouden. Het PwC-team is daarmee aan de slag gegaan en heeft verschillende voorstellen gepresenteerd waar een aantal emerging technologies de oplossing van vormen. Echter, het digitale transformatietraject is nog niet afgerond en hier zijn jij en je team vervolgens aan zet. Samen met je team doorloop je de laatste twee stappen van de digitale transformatie: dit zijn het bepalen van de Digitale Capabilities en het opstellen van een Digital Roadmap. Hierin gaan jullie kijken naar welke vaardigheden nodig zijn voor het ontwikkelen van een digitale organisatie en vervolgens bepalen jullie in de Roadmap hoe de organisatie de oplossingen gaat implementeren. Hierbij kun je denken aan het inzetten van scrum teams met developers, werken volgens een agile werkproces en een plan voor de implementatie en adoptie onder werknemers.

What's in it for me?

Zodra deze fases zijn doorlopen mogen jij en je team jezelf Digital Transformation specialists noemen en ontvang jij een Digital Transformation Badge !

Heb jij in de zomer al deelgenomen?

Goed nieuws! Dan kun je gewoon weer mee doen. Heb je in de zomer niet meegedaan? Nog meer goed nieuws! Ook dan kun je gewoon mee doen met deze Digital Winter Course.

Voor wie is deze Digital Winter Course

PwC’s Digital Winter Course is ontworpen voor studenten met een niet technische achtergrond. Je kan deelnemen zonder digitale basiskennis maar mét een gezonde dosis digitale affiniteit.

Waar werk je naartoe?

Gedurende twee dagen werk je aan de VisionLocal case. Hierbij eindig je de tweede dag met een pitch. Deze wordt vormgegeven volgens pyramid thinking. Pyramid thinking is een systematische manier om je gedachtes te organiseren. Het is een essentiële tool voor elke consultant om een betrouwbare adviseur te worden: het helpt je betrouwbaarheid en waardigheid van je advies te vergroten. Pyramid thinking neemt je mee door een gestructureerd proces om op feiten gebaseerde ideeën en jouw gedachten op één sheet neer te zetten. Met die ene sheet heb jij alles in je handen wat je nodig hebt om je gedachtes te veranderen in een overtuigende elevator pitch, een effectieve presentatie of een overtuigend verslag.

Programma

Datum

9 en 10 februari

Tijd

12:00 uur - 17:00 uur

Waar

Online

Voor wie

Studenten in de studierichting van Accountancy, Fiscaal Recht/Fiscale Economie, Finance, Business Administration of Business Economics.

Aanmelddeadline

Uiterlijk 2 februari

Voertaal

Nederlands

Digital Transformation Badge

Contact

Manon Splint

Manon Splint

Recruiter Finance, Clients & Markets, Marketing en Business Support, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)6 39 87 32 70

Eliane Stuijt

Eliane Stuijt

Campusrecruiter Audit & Assurance Noord-Holland & CMAAS, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)6 13 39 68 43

Brigitte Bekenkamp

Brigitte Bekenkamp

Campusrecruiter Cybersecurity, Forensics & Privacy, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)6 14 83 96 20

Volg ons