Cyber security & forensic technology traineeship

PwC's Fast Track 

Ben jij gedreven en getalenteerd? Dan kom je misschien in aanmerking voor ons cybersecurity en forensic technology traineeship van 16 weken, het Fast Track-programma. Het Fast Track-programma is onderdeel van onze cybersecurity, forensics & privacypraktijk (CF&P).

Heb je je studie (bijna) afgerond, wil je je carrière een vliegende start geven en meebouwen aan een veiligere informatiemaatschappij? Dan hebben wij een unieke kans voor jou!

Meld je aan voor ons cybersecurity traineeship van 16 weken, de Fast Track. Volg dit programma voor pas afgestudeerden en gun jezelf deze unieke, grensverleggende ervaring.

Waarom noemen we het Fast Track?

Omdat het de snelste manier is om onze nieuwe cybersecurity leader te worden. Dit programma zal ongetwijfeld het nodige van je vragen en je (technische) vaardigheden op de proef stellen, maar het is ook een inspirerende ervaring zijn die je klaarstoomt voor de rest van je carrière.

loading-player

Playback of this video is not currently available

The Cyber Security Experience 28 juni

Wil jij ervaren of dit traineeship bij jou past? Kom dan op 28 juni naar The Cyber Security Experience, leer alles over de mogelijkheden binnen Cyber, Forensics & Privacy, en wie weet word jij onze “Next Digital Leader”!

Aanmelden

Onze cybersecurity, forensics & privacypraktijk 

Dit team is erop gericht om voor grote nationale en internationale bedrijven en overheidsorganisaties de omgeving veiliger te maken. Samen met 150 andere professionals in Nederland werk jij aan baanbrekende projecten die alle aspecten van cybersecurity bestrijken: van ethical hacking tot dreigingsdetectie en forensisch onderzoek, van het voorkómen tot het oplossen van cybercrime, van privacy, compliance, beleid en governance, beveiligingsarchitectuur en ‑implementatie tot identiteits- en toegangsbeheer.

Wil jij meer informatie over onze CF&P-praktijk? Bekijk hier de competenties die je gedurende de Fast track leert kennen.

Over het traineeship

Het Fast track-traineeship is ontwikkeld om de beste en slimste pas afgestudeerde IT-specialisten meteen aan het begin van hun carrière in cybersecurity een flinke boost te geven. Het programma duurt 16 weken en begint met het opbouwen van solide basisvaardigheden op het gebied van techniek, veiligheid en advies. Gedurende het Fast Track-traineeship volg je een interessant bootcamp met andere Europese new joiners en ga je naar een conferentie in Parijs. 

Je leert nieuwe tools kennen en werkt aan cases samen met trainees uit verschillende competentiegroepen. In de tussentijd werk je aan het behalen van je certificeringen (waaronder CISSP).   

We stimuleren en begeleiden je voortdurend  zodat jij kunt uitgroeien tot een van de allerbeste cybersecurity-professionals. Om je te helpen in dit leerproces, volg je relevante trainingen en word je begeleid door een buddy.

Na de Fast track begin je meteen in het door jou gekozen vakgebied en werk je met andere gespecialiseerde teams samen aan verschillende projecten voor zowel nationale als internationale klanten.

Er zijn tracks voor zes verschillende profielen

Digital Forensics & eDiscovery

Bij dit team los je in (inter)nationaal verband complexe (big) data-vraagstukken op. Je maakt hiervoor gebruik van gestructureerde, ongestructureerde en systeemdata.
Een beroemd tijdschrift werd bijvoorbeeld gepubliceerd vóór de officiële release-datum en de uitgever wilde weten wie verantwoordelijk was voor deze hack. Binnen 20 dagen onderzocht ons onderzoeksteam de zaak door middel van structured secret data review en loste deze op met behulp van speciale technologische tools.

View more

Incident Response

Bij dit team word je ingevlogen bij klanten waar een incident heeft plaatsgevonden, denk bijvoorbeeld aan een datalek. Een klant was bijvoorbeeld €300.000,- kwijtgeraakt, doordat aanvallers een bedrag hebben overgemaakt naar hun eigen rekening. Uit ons onderzoek bleek dat aanvallers maandenlang toegang hebben gehad tot interne communicatie en ze konden transacties aanpassen. Hierdoor werd het geld naar hun eigen rekening overgemaakt. In deze situatie is jouw taak dat het niet erger wordt en je doet een analyse van de schade.

View more

Forensic Data Analytics

Met behulp van data-analyse speur je bij Forensics naar elektronische sporen van onder andere fraude, corruptie, overtredingen van wet- en regelgeving en voer je cybersecurity-onderzoeken uit. Zo kun je bijvoorbeeld op projecten werken waar we op zoek gaan naar terroristen of criminelen. Dit doen we door grote hoeveelheden data te monitoren en analyses uit te voeren (van Artificial intelligence tot real-time analytics in the cloud) om de juiste boeven te vinden. Je kunt jezelf hier echt verliezen in het verhaal achter de data. Wil jij hier ook impact maken?

View more

Identity & Access Management

Iedereen heeft een online identiteit en alles is met iedereen verbonden. In dit team creëer je een persoonlijke en veilige online en offline gebruikerservaring bij klanten. Ook zul je werken op projecten waarbij je de gebruikservaring van medewerkers met toegang krijgen tot kritieke gegevens en systemen te verbetert. En natuurlijk: security, waar je de toegang tot bedrijfsgevoelige gegevens controleert om fraude te voorkomen en intellectueel eigendom te beschermen. Kortom; jij bent de spin in het web die alles en iedereen verbindt. Klaar om impact te maken?

View more

Security Network Engineering

Voor dit team zijn wij op zoek naar de alleskunners op het gebied van cybersecurity. Wil jij echt alles weten van cyber security, en wil jij in een breed scala van disciplines worden opgeleid? Bij Security Network Engineering word jij de expert op het gebied van cloud engineering, cyber security analytics, offensive security, security engineering en network engineering.

View more

Offensive Security Services & Ethical Hacking

Je probeert bij onze klanten in te breken door bijvoorbeeld te hacken, zodat ze hun beveiliging kunnen valideren en verbeteren. Dit team gaat bijvoorbeeld naar een groot drankconcern dat haar beveiliging niet op orde heeft. Je probeert daar dan fysiek toegang te krijgen tot het bedrijf en eenmaal binnen probeer je in te breken in hun IT-infrastructuur om de productie te stoppen. Vervolgens verbeter je samen met de klant de beveiliging.

View more

Praktische informatie

  • Startdatum 1 oktober 2019
  • Programma van 16 weken met zes waardevolle certificeringen (waaronder CISSP)
  • Bootcamp met je Europese collega’s en een week naar Parijs 
  • Vast contract met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (bijv. lease-auto, goede pensioenregeling, iPhone en MacBook)
  • 32 vakantiedagen op jaarbasis
  • Variabele bonus gebaseerd op de resultaten van PwC en persoonlijke prestaties
loading-player

Playback of this video is not currently available

Wie ben jij?

Kun jij het verschil maken, heb je een technische knobbel, ben je digitaal georiënteerd, heb jij affiniteit met cybersecurity, ben je analytisch en nieuwsgierig? En heb je maximaal twee jaar werkervaring? Dan ben jij de ideale kandidaat!

Geef jouw cybersecuritycarrière een kickstart. Kijk of jij aan de voorwaarden voldoet en meld je aan. Het eerste deel van de selectieprocedure is een online assessment dat je ontvangt na aanmelding.

  • Je hebt een hbo- of wo-opleiding afgerond (bachelor of master) met IT als hoofdvak of specialisatie (zoals: Software Engineering, Information Science, Information Technology, Cybersecurity);
  • Je spreekt vloeiend Engels;
  • Je bent een teamspeler en kunt presteren onder hoge druk;
  • Je bent oprecht geïnteresseerd in cybersecurity, forensische ICT en privacy.

Contact

Joris Lievens

Recruiter studenten en starters Cyber, Forensics & Privacy, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)88 792 35 92

Volg ons