Digital Assurance Traineeship

Het Digital Assurance Traineeship is een intensief 2-jarig trainingsprogramma, waar het bouwen aan vertrouwen en het oplossen van potentiele risico’s in een digitale wereld centraal staat. Ook kun je een (post) masteropleiding volgen, bijvoorbeeld Data Science of Digital Auditing.

Binnen digital assurance help je klanten met het creëren van vertrouwen op verschillende gebieden, waaronder digitale transformaties, (digitale) financiële informatie en geautomatiseerde internecontrolesystemen. Ook adviseer en ondersteun je klanten bij het proactief bewaken en managen van risico’s in een steeds complexer wordende samenleving. Dit doe je met innovatieve diensten, producten en tools. De diversiteit aan klanten is groot. Zo begeleid je klanten bij het realiseren van efficiënte en effectieve bedrijfsprocessen en help hen bij het oplossen van vraagstukken op het gebied van bigdata, cloudcomputing, cybersecurity, dataprivacy, artificial intelligence, datascience en innovatieve IT-beheersing.

Solliciteer direct

loading-player

Playback of this video is not currently available

Wat biedt het Digital Assurance Traineeship jou?

Het Digital Assurance Traineeship biedt jou de kans om klanten vanuit diverse perspectieven te leren kennen. Zo ben je in het najaar de (IT)-processen aan het beoordelen en heb je intensief overleg met de klant. In het voorjaar ben je vervolgens betrokken bij de jaarrekeningcontrolewerkzaamheden met bijvoorbeeld digitale data- analysetools.

  • Naast een intensieve introductieperiode, bieden wij gedurende twee jaar een uitgebreid opleidingsprogramma aan, waarbij je zowel vaktechnische als persoonlijke vaardigheden opdoet;
  • Tijdens de periodieke terugkomdagen volg je workshops gericht op coaching, persoonlijke ontwikkeling en intervisie en houden we masterclasses op het gebied van relevante digitale thema’s. Zoals cybersecurity, dataprivacy, data- analytics, cloudcomputing, artificial intelligence, innovatieve IT-audits en blockchain;
  • Het opdoen van een meer diepgaande ervaring op één van deze vlakken behoort ook tot de mogelijkheden; evenals het volgen van trainingen en werken in het buitenland;
  • In de Digital Academy leer je hoe je verbeteringen aanbrengt in de bedrijfsprocessen, de informatiesystemen en de risicobeheersing van je klanten. Ook leer je de aspecten van het accountancyvak kennen en werk je actief mee aan de jaarrekeningcontrole door bedrijfsprocessen te beoordelen en de interne bevoegdheden en systemen van klanten te toetsen.

 

Sollicitatieprocedure

Stap 1. Online sollicitatie

Heb jij een (bijna) afgeronde WO-opleiding Accountancy, (Bedrijfs-)Economie, (Technische) Bedrijfskunde, Information Management, Informatie Technologie, Informatica, Wiskunde, Natuurkunde, Econometrie of aanverwante opleiding op academisch niveau met goede studieresultaten?

Stuur jouw sollicitatie met motivatie en cv in, waarna wij contact met je opnemen. Na een zorgvuldige afweging hoor je of we je opnemen in de verdere procedure.

Stap 2. Online assessment

Het online assessment bevat drie onderdelen: capaciteitentest, persoonlijkheidsvragenlijst en motivatie vragenlijst. Het geeft ons een beeld van jouw voorkeursgedrag in allerlei situaties en van jouw verbale en cijfermatige vaardigheden. Die zijn van groot belang bij het uitoefenen van het accountantsvak. Als jouw uitslag van het online assessment bekend is, hoor je of we je uitnodigen voor het eerste sollicitatiegesprek.

Stap 3. Telefonisch interview recruiter

In een eerste telefonische kennismaking horen we graag jouw duidelijke motivatie om bij PwC aan de slag te gaan. We gaan niet alleen in op jou als persoon, maar bespreken ook jouw toekomstmogelijkheden bij PwC. Uiteraard staan we open voor alle vragen die jij hebt, dus zorg dat je deze paraat hebt. Op basis van dit gesprek hoor je of we je uitnodigen voor een diepte interview.

Stap 4. Diepte interview

Het diepte interview heb je met iemand uit onze assurance-praktijk waarin je aan de slag gaat. Tijdens het gesprek gaan we uitgebreid in op jouw vaardigheden en de wederzijdse verwachtingen. Na dit gesprek krijg je van ons bericht of we jou een contract aanbieden.

Stap 5. Aanbod

Als jij het aanbod doorgenomen hebt en ermee akkoord gaat, maken we alles formeel in orde en verwelkomen wij jou per september als starter binnen het digital assurance traineeship bij PwC.

Contact

Lucia Garmendia

Recruiter studenten en starter Risk Assurance, PwC Netherlands

Tel: +31 (0)6 46 732 401

Volg ons