Sollicitatieprocedure starters

Hoe krijg je een eerste baan bij PwC?

Voor een startersfunctie doorloop je onze sollicitatieprocedure: een (online) assessment en twee gesprekken: een persoonlijke kennismaking (vaak face-to-face, soms telefonisch) en een diepte-interview. Doorloop je alle fasen goed? Dan krijg je een contract aangeboden en start jij jouw carrière bij PwC.

Solliciteer online

Je eerste stap naar jouw baan bij PwC is een online sollicitatie. We nemen geen open sollicitaties in behandeling, maar je kunt wel gericht solliciteren op vacatures die op deze site vermeld staan. Laat zien dat je je in ons hebt verdiept en dat de functie jou verder zal helpen in je ontwikkeling. Een recruiter beoordeelt je cv en motivatie en neemt contact op om je uit te nodigen voor een online assessment. Hij of zij legt dan ook de stappen in het selectieproces uit. Als je daarover vragen hebt, kun je ze meteen bespreken.

loading-player

Playback of this video is not currently available

loading-player

Playback of this video is not currently available

Maak een online assessment

Het online assessment bestaat uit vragen over jouw persoonlijkheid en test je capaciteiten. Jouw antwoorden in de persoonlijkheidsvragenlijst geven een beeld van je voorkeursgedrag in allerlei situaties. Wij letten op een aantal dingen om in te schatten of je succesvol zult zijn in je baan bij PwC. Denk bijvoorbeeld aan hoe je met anderen samenwerkt, je nieuwsgierigheid om nieuwe dingen te leren en het bouwen van relaties met je klanten en collega’s. We testen je verbale, cijfermatige en inductieve vaardigheden, omdat we hier tijdens de werkzaamheden een stevig beroep op zullen doen.

De recruiter belt je vervolgens om de uitkomsten met je te bespreken en te laten weten of je wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Interviews met collega’s uit de praktijk

Na het assessment volgen twee gesprekken: een persoonlijke kennismaking (breedte interview) en een diepte-interview. Tijdens deze gesprekken maak je kennis met collega’s uit de praktijk. Zo krijg je meteen een beeld van met wie je gaat werken. Zij praten met je over je motivatie voor de functie en PwC en natuurlijk over je competenties. Het gesprek is geen eenrichtingsverkeer. Jij kunt ook je vragen kwijt - zorg dus dat je deze paraat hebt. Uiteindelijk gaan jouw gesprekspartners beoordelen in welke mate jij de vaardigheden hebt die wij zoeken in nieuw talent.

Contractaanbod

Na afloop van het tweede gesprek hoor je of je een contract krijgt aangeboden. Een voorwaarde voor het aangaan van de arbeidsovereenkomst is het doorlopen van een pre employment screening via DSI, onze externe screeningspartij, op de punten: identiteit, diplomabezit, werkervaring, Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en een eventueel persoonlijk faillissement.

Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met de recruiter die bij de vacature vermeld staat. Of bekijk onze sollicitatietips.

Volg ons